Drie getuigen herkennen inbraakverdachte positief

Faizel A. is gisteren door drie getuigen positief herkend als de persoon die op 21 januari een inbraak heeft gepleegd in een woning. De getuige R.A. vertelde aan kantonrechter Lydia Ravenberg dat zij die bewuste dag bezig was te koken in de woning van haar zoon toen zij opeens gestommel hoorde in haar woning die op dezelfde erf is gebouwd. Zij haaste zich naar de woning en zag dat een raam was kapotgeslagen en dat een de slaapkamer overhoop was gehaald. De vrouw stelde dat zij het vermoeden had dat de inbreker nog in het huis was, waardoor zij alle ruimtes doorzocht. Toen zij Faizel zag, sprong de verdachte uit een raam naar buiten. R.A rende achter de verdachte aan en schreeuwde om hulp. De inbreker rende de straat op en viel. Op dat moment kwam een grijsgelakte Toyota Mark X langs, waarin Faizel stapte en wegreed. Volgens R.A was de bestuurder van dit voertuig gewapend met een vuistvuurwapen. Ook een neefje van R.A , C.K, bevestigde het verhaal. Volgens C.K herkent hij het voertuig aan een rode pangi, die achter de bestuurder was gebonden, en de mistlampen. Op basis van het kentekennummer die hij op dat moment gelijk opschreef, is de medeverdachte Astrando M. aangehouden. De derde getuige P.W, een buurtbewoner, zei honderd procent de zeker te zijn dat Faizel te inbreker is. Hij zou Astrando wel niet meer kunnen herkennen, aangezien zijn gezicht niet duidelijk te zien was die dag. Beide verdachte ontkennen met klem dat zij zich schuldig hebben gemaakt aan enige strafbare feiten. Deze zaak wordt op 11 juli verder behandeld.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: