Kind van 6 jaar verkracht en tanden uit de mond geslagen toen zij dat aangaf

1Kind van 6 jaar verkracht en tanden uit de mond geslagen toen zij dat aangaf.1‘Mijn dochter van 6 jaar is misbruikt en mishandeld in een opvangcentrum. Toen zij dat aangaf bij de leiding van het tehuis zijn er tanden uit haar mond geslagen. Ook mijn zoon is mishandeld daar. Ik ben ten einde raad. Ik heb mij gewend tot meerdere instanties, maar tot nu toe is het misdrijf, zover ik het weet, niet aangepakt of onderzocht. Niemand die mij kan zeggen wat er aan de hand is. Het enige wat ik te horen krijg, is dat mijn kinderen liegen. Ik word van het kastje naar de muur gestuurd. Mijn kinderen zijn in gevaar. Ik ben ten einde raad en voer daarom straatacties om de samenleving te informeren over de misdaden, waarvan mijn kinderen slachtoffer zijn geworden’, aldus vader Charles Gordon, die gewapend met kartonnen borden de aandacht vraagt. Het slachtoffer geeft aan door ene Charroo te zijn misbruikt, echter wordt dat niet geloofd en moet dat kind verklaren dat ene oom Harvey de dader is. Vader Gordon is ook bijzonder teleurgesteld in de afdeling Jeugdzaken en zegt dat een politiefunctionaris de dader in bescherming neemt en zijn dochter als leugenaar wegzet. Hij tracht met zijn actie ook geld op te halen om een advocaat te kunnen betalen.
Uit een interview dat Dagblad Suriname met vader Gordon had, blijkt dat het slachtoffer en het kindertehuis de broer van Gordon, oom Harvey, als dader aanwijzen. Gordon weigert dit te geloven en is naar een bonuman geweest die hem heeft gezegd dat ene Charroo, de zoon van de leidinggevende van het tehuis, de dader is. Gordon weet niet eens of deze Charroo bestaat. De strafzaak van zijn broer is al in behandeling bij de rechter. Broer heeft ook al bekend bij de rechter dat hij zijn nichtje heeft misbruikt. De advocaat van de broer is Richenel Libretto. Gordon probeert met deze actie zijn broer op vrije voeten te krijgen. Hij zou de leidinggevende van het tehuis ook met een mes hebben bedreigd, waardoor hij de kinderen niet meer mag zien. Opvallend is ook dat een parlementariër al een week terug de toezegging aan vader Gordon heeft gedaan om hem te voorzien van kosteloze bijstand via een advocaat.
HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: