‘San ye luku mi’

Last van stoerdoenerij heeft volgens advocaat Theresa Patterson ervoor gezorgd dat de 19-jarige Winesh R. nu in de gevangenis zit. De verdachte wordt verweten dat hij een 16-jarige scholier na een korte woordenwisseling heeft mishandeld en met een mes heeft neergestoken. Op de strafzitting gisteren verklaarde het slachtoffer dat hij die bewuste dag vroeg van school vertrok en samen met twee vrienden was gaan wandelen aan de Keizerstraat. Dit is toen Winesh samen met nog vier andere mannen in een voertuig langsreed. Aangezien zij één van de inzittenden kenden, bleven de drie scholieren doorkijken naar het voertuig. Eén van de inzittenden maakte toen een opmerking die niet in goede aarde viel bij de drie scholieren, waarna zij de inzittende vroegen waarom zij naar hun keken. “San ye luku mi”, schreeuwde het slachtoffer tegen de inzittenden. Winesh en zijn vrienden pikten dit gedrag niet, stapten vervolgens uit en vroegen rekenschap. Volgens het slachtoffer is hij geklapt en geschopt door Winesh, maar één van de andere mannen heeft hem met een schaar gestoken. Winesh zou wel zijn 15-jarige schoolvriend met een lang mes hebben gestoken aan zijn schouders. Deze scholier heeft echter geluk gehad dat zijn rugtas nog aan zijn schouders hing. Opvallend was dat Winesh vanaf de start van de rechtszaak steeds ontkende iets te hebben gedaan en juist door de scholieren te zijn uitgelokt. Naderhand gaf hij wel toe de jongens te hebben mishandeld, maar niet gestoken. Kantonrechter Duncan Nanhoe hield de jongens voor dat zij op dat moment liever ‘fredeman’ moesten hebben gespeeld, waardoor een heel probleem kon zijn voorkomen. “Maar jullie willen Rambo spelen”, merkte de rechter op. Op 9 juli worden nog twee getuigen gehoord.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: