Stoerdoenerij afgestraft met 1 jaar cel

Revelino Sijpenhof kreeg maandag een gouden kans van rechter Marie Mettendaf. In deze zaak heeft de rechter hem veroordeeld tot 2 jaar gevangenisstraf, waarvan 1 jaar voorwaardelijk onder aftrek met een proeftijd van 3 jaar. Dit vonnis is de helft van de eis van het Openbaar Ministerie. Deze verdachte heeft zich schuldig gemaakt aan verkrachting van zijn vriendin. In bijzijn van zijn vriend heeft hij zijn vriendin meegesleurd en haar naar zijn woning meegenomen. Daar heeft hij het slachtoffer tegen haar wil misbruikt. De rechter vond het vreemd toen zij erachter kwam dat het slachtoffer een relatie had met de verdachte. “Je denkt dat je jaloers mag zijn, terwijl jij last hebt van stoerheid. Je ziet er stoer uit. Wie stoer is komt in problemen. Maar de vraag is of je het moet tonen. Je vraagt het meisje om met je mee te gaan naar je huis. Je sleurt haar en bedreigt haar met een wapen dat later een gasbuks blijkt te zijn. Je vader komt thuis aan en treft het meisje thuis aan. Jammer voor jou, want door deze stoerdoenerij heb je een strafbaar feit begaan. Ik acht het wettig en overtuigend bewezen. Je hebt je hele schoolloopbaan naar de knoppen gestuurd. Je zat in de laatste klas van de LTS. Rekening houdend met het feit dat je een first offender bent, veroordeel ik jou voor 2 jaar, waarvan 1 jaar voorwaardelijk. Je mag vandaag naar huis. “Je hebt zelf voor je strafblad gezorgd dat heeft jouw advocaat Therese Roos juist opgemerkt in haar pleidooi. De veroordeelde heeft de straf reeds in voorarrest uitgezeten. Hij mocht met dit vonnis naar huis.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: