Jitendra Kalloe: “Regering geeft klap in het gezicht met goedkeuring excessieve begroting”

Überhaupt wordt men door schade en schande wijs. Echter is dit niet het geval bij de huidige regering onder leiding van Desi Boutsere. Dit stelt de volksvertegenwoordiger, Jitendra Kalloe (VHP), tegenover Dagblad Suriname. Dit zegt hij naar aanleiding van de staatsbegroting, die op 6 juni 2019 goedgekeurd is in De Nationale Assemblee (DNA). Het betreft dezelfde staatsbegroting die een tekort vertoont van SRD 8,8 miljard en waarover onder andere de Vereniging van Economisten in Suriname (VES) aldoor hun bezorgdheid heeft geuit. Uiteindelijk blijkt dat de politieke machthebbers lak hebben aan de verontruste kreten uit de samenleving; ondanks de crisis in het land heeft de regering gekozen voor een begroting, die tweemaal groter is dan die van het afgelopen jaar, en geeft daarmee een klap in het gezicht van elke burger.
“Het is al duidelijk dat de regering zich niets aantrekt van wat de samenleving vindt over de begroting. Zo luistert men niet naar de deskundigen, het bedrijfsleven en vakbonden. Ook de VHP heeft altijd gesteld dat zo een begroting nimmer gehandhaafd kan worden, daar het voor elke burger ondraaglijk is”, nuanceert Kalloe. Zijn grootste zorgpunt is hoe de schuldenberg afgelost zal worden. Gezien het gebrek aan overheidsinvesteringen in de productiesector vreest Kalloe dat de afbetaling van de vele leningen verhaald zal worden op de burger. “De president zegt elke keer dat hij het beter zal doen, maar helaas zien we telkens het omgekeerde; de regering gaat op dezelfde voet verder.” Dit heeft ondertussen tal van schandalen aan het licht gebracht, waaronder de malversatie van SRD 20 miljoen bij de Surinaamse Postspaarbank (SPSB). “En toch zien we dat geen van die schandalen hardhandig aangepakt worden. Op deze manier gaat Suriname richting faillissement”, veronderstelt Kalloe tot slot.
KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: