Zware loting nekt worstelaar Bepat op Junior Panam Championships

Nawien Bepat en de Cubaan Cristian Solenzal Lopez na hun partij
Nawien Bepat en de Cubaan Cristian Solenzal Lopez na hun partij

Nawien Bepat (rechts) wordt tijdens de rust van de herkansing behandeld door de aanwezige artsen. Hij koos verder te gaan, maar het lukte toch niet
Nawien Bepat (rechts) wordt tijdens de rust van de herkansing behandeld door de aanwezige artsen. Hij koos verder te gaan, maar het lukte toch niet
De Surinaamse worstelaar Nawien Bepat is gisteren in actie gekomen op de Junior Panam Championships in Guatemala City. Hij was vrijgeloot voor de kwalificatieronde en zat meteen in de kwartfinale. De loting voor hem was echter niet de meest gunstige. In de kwartfinale zou hij meteen de sterkste en favoriet voor goud, de Cubaan Cristian Solenzal Lopez ontmoeten. Lopez had een maand geleden nog zilver gewonnen in Argentinië tijdens de Senior Panam Championship Wrestling. Bepat verloor deze partij kansloos met 11-0.
Doordat de Cubaan Solanzel het tot de finale had doorgeschopt, kreeg Bepat een herkansing om te strijden voor brons. Echter, reeds in de partij tegen Lopez had Bepat al problemen met zijn schouder, een blessure die hij een week eerder tijdens de Pat Shaw Memorial had opgelopen. In de herkansing stond hij tegenover Ernesto Barria uit Panama. Barra bleek niet de sterkste te zijn uit het veld van 13 worstelaars in deze -65kg freestyle klasse. Maar de blessure van Bepat speelde hem parten. Bij elke val bleef hij langer liggen dan normaal. Op een gegeven moment nam Bepat een 12-9 voorsprong in de wedstrijd, maar de schouderblessure bleef hem achtervolgen. Na de eerste ronde stond Bepat met 19-14 achter.
Tijdens de rust werd zijn blessure behandeld door de arts. Bepat kon opgeven of doorgaan, hij koos ervoor om door te gaan. In de tweede ronde worstelde hij met 1 arm, maar dat lukte niet. De Panamees won snel met 27-14. “Ik hoopte dat hij niet zou opgeven in de eerste ronde, want hij worstelde wel een goede partij”, zegt coach Iwan Muntslag. Hij is overall tevreden met deze missie naar Guatemala.
Hiermee zit het Guatemala avontuur van Bepat erop. Samen met coach Muntslag is hij op 9 juni terug in Suriname. Een zware, maar bovenal leerrijke periode voor zowel atleet als coach.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: