Bij herdenking vliegramp van 7 juni 1989: Mondiaal Kleurrijk Voetbal krijgt 10 ha grond na 3 jaren

1 Stichting MKV krijgt eindelijk grond
1 Stichting MKV krijgt eindelijk grond  (1)Gisteren werden de slachtoffers van de vlucht PY 764, de neergestorte Douglas DC8 Super 62 genaamd “Anthony Nesty”, van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) herdacht. Deze herdenkingsplechtigheid werd georganiseerd door de Stichting Mondiaal Kleurrijk Voetbal (MKV). Op deze dag werd een audiovisuele reconstructie van de ramp gepresenteerd, ook hebben regeringsvertegenwoordigers en voorzitter van MKV, Roy de Miranda, het woord gevoerd.
“Het was gisteren precies 30 jaar geleden dat de grootste ramp in haar geschiedenis, de Republiek Suriname trof” gaf De Miranda tijdens zijn toespraak aan. In de vroege ochtend van 7 juni 1989 dichtbij Zanderij stortte een vliegtuig van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij neer. Daarbij kwamen 176 passagiers om, inclusief veertien spelers en de trainer van het Kleurrijk Elftal. “De pijn ligt er voor ons allen. Wij zullen nooit stoppen met het herdenken van de omgekomen mensen, om kracht en steun te bieden aan degenen die hun geliefden moeten betreuren”.
Tijdens de herdenking kreeg de Miranda de beschikking uitgereikt voor 10 ha domeingrond in het district Commewijne. De tien hectare grond die in 2016 aan haar was toegezegd. Op dit terrein in Commewijne moeten binnen enkele jaren een opleidingscentrum en voetbalacademie verrijzen. De voetbalacademie is volgens De Miranda een droom geweest van Sonny Hasnoe, de oprichter van Kleurrijk Voetbal en later de Suriprofs. Hij is op 3 januari 2018 overleden. Dat de academie nu eindelijk zal komen is als een ode aan hem geef de voorzitter aan. “De Sonny Hasnoe Kleurrijk Academie komt daarmee een stap dichterbij.” Volgens de voorzitter wordt hiermede onmiddellijk de weg geopend voor een transparante samenwerking met internationale voetbalgrootheden en clubs.
Vicepresident Ashwin Adhin was tijdens deze herdenking ook aanwezig. “Ik ben dankbaar voor de aanwezigheid van de algemeen-directeur van SLM, Gerard Lau, en dankbaar om dit moment te mogen bijwonen” gaf hij aan tijdens zijn toespraak.
TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: