Dit jaar nog moderne scanners op Nieuwe Haven

De oude defecte scanners op de Nieuwe Haven zullen volgens Financiënminister Gillmore Hoefdraad worden vervangen met moderne. “Uitgerust moet uitstekende doorzoektechniek met software die de inhoud in een oogwenk elektronisch kan registreren”, zei de bewindsman gisteren op vragen van VHP-parlementariër Mahinder Jogi te kennen in De Nationale Assemblee (DNA). Volgens Hoefdraad krijgt Suriname hierbij technische bijstand. De gelden voor de financiering van de scanners zijn vrijgemaakt door de Inter-American Development Bank (IDB). Daarnaast is de regering ook in gesprek met het ministerie van Financiën van Frankrijk. Het Europees land heeft volgens de bewindsman de ondersteuning toegezegd dat Suriname binnenkort over heel goede scanners zal kunnen beschikken. “In deze maand komt er een delegatie uit Parijs om met ons praten. Zij gaan in feite een on-the-job evaluatie doen over hoe en waar de scanners geplaatst gaan worden. Ik kan u zeggen dat voor eind van dit jaar wij de eerste moderne scanners reeds zullen hebben”, aldus Hoefdraad.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: