Bouterse: ‘Ruim 30% uitgaven heeft sociaal karakter’

Ruim 30% van de uitgaven van de regering heeft volgens president Desi Bouterse een sociaal karakter. “De regering erkent haar verantwoordelijkheid om de zwaksten te beschermen in zware tijden”, zei het staatshoofd gisteren tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee (DNA). Bouterse voerde aan dat het sociaal-akkoord met de gemeenschap ook de reden is waarom de regering diverse marktconforme tarieven niet heeft doorgevoerd, omdat hij weet dat de ondernemersklasse en de werkers dit niet zouden kunnen dragen. De regering heeft koopkrachtversterking gegeven aan werkenden. De belastingkortingen en de salarisverhogingen aan werkenden hebben volgens de president bijgedragen aan de stabilisatie van de koopkracht van de burgers. “De regering heeft gezien haar verantwoordelijkheid bewust ervoor gekozen de subsidies op elektriciteit, water en brandstof te handhaven. Alsook de subsidies van onder andere onderwijs, volksgezondheid, openbaar land- en watervervoer”. Bouterse staat vol lof dat zowel zijn huidige als vorig kabinet, ondanks een periode van diepe economische crisis, in staat zijn geweest het sociaal contract uit 2010 in stand te houden.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: