Bouterse nog steeds serieus over ‘groeiwoningen’ voor SRD 50.000

President Desi Bouterse blijft serieus over de bouw van groeiwoningen voor maximaal SRD 50.000. Het was Abop-parlementariër Diana Pokie die de president gisteren tijdens de begrotingsbehandeling in het parlement vroeg waar burgers precies terecht moeten om in aanmerking te kunnen komen voor deze vorm van financiering. Volgens de politica blijkt ondanks de zoete woorden van de regering in het parlement dat veel personen nog steeds in woningnood verkeren. Bouterse beweert dat er een aantal voorbeeldwoningen door verschillende aannemers dwars door het land zijn opgezet. Hij noemde hier de districten Commewijne en Brokopondo, terwijl nu ook binnen de Inheemse gemeenschappen een grote vraag naar is. Echter, hij erkent dat de regering tekort is geschoten op gebied van de mediavoorlichting naar de gemeenschap toe. “Wat ik wel weet, is dat er een speciaal kantoor hiervoor was ingericht ten aanzien van SPSB bij het oud postkantoor, waar men alle informatie zou kunnen krijgen. Uiteraard is dat ontoereikend. Het beleid is eigenlijk om de verafgelegen gebieden ruimte te geven voor deze vorm van bebouwing”, stelde de president. Deze ‘groeiwoningen’ kunnen volgens het staatshoofd in 4 dagen tot maximaal 2 weken worden opgezet. “U moet zich voorstellen dat wij niet elke keer een woning ter beschikking kunnen stellen. We moeten een ondernemer pakweg 20 tot 25 woningen laten opzetten, waarbij kosten als transport, verzekering, opslag en dergelijken gedrukt kunnen worden. We kunnen echt wel onder de SRD 50.000 blijven voor een groeiwoning”, aldus de president.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: