Belfort keurt comité-generaal voor de zes trawlers af

Belfort keurt comité generaal voor de zes trawlers afHet bespreken van de Chinese trawlers in comité-generaal vindt parlementariër Edward Belfort geen goed idee. “Wat voor rotzooi is dat?”, vraagt Belfort. “Alles moet in comité-generaal, terwijl de schepen niet hier thuishoren.” Belfort brengt in herinnering dat hij erop heeft gewezen dat de schepen niet zullen vertrekken. De parlementariër zegt dat hij dit ook kenbaar heeft gemaakt aan de minister van Binnenlandse Zaken toen die enkele weken terug in het parlement had aangegeven dat de schepen zouden vertrekken. “Ik heb de minister toen gezegd dat de schepen niet zullen vertrekken.” Voor Belfort is het duidelijk dat er sprake is van kolonisatie. Hij noemt als een ander voorbeeld het hout dat in grote aantallen naar China wordt verzonden. “Dit alles wordt oogluikend toegestaan, terwijl de bomen hier nodig zijn voor huizenbouw”, zegt de volksvertegenwoordiger.
RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: