Verspreider naaktfoto niet op de hoogte van consequenties

De verdachte C.V. stond maandag tegenover rechter Maureen Dayala. Hem wordt verweten zich van 1 juli tot en met 11 juli 2018 schuldig te hebben gemaakt aan bedreiging met smaad door seksueel getinte foto’s van een jonge schoolgaande vrouw te publiceren. De verdachte ontkende de bekennende verklaringen die hij had afgelegd bij de politie, omdat deze hem onder druk zou hebben gezet, maar de rechter was niet onder de indruk van die poging. Het blijkt dat C.V. het slachtoffer niet kent, maar dat hij een foto waarop het slachtoffer kussend te zien is met haar ex-vriend heeft geplaatst op facebook. De verdachte vertelde aan de rechter dat hij dat gedaan heeft, omdat het slachtoffer te zien was in schooluniform en hij wilde de nadruk leggen op een kussende scholier. “Ben je daartoe bevoegd”, vroeg officier van justitie Shanta Mahadew geërgerd. Nadat het slachtoffer vroeg om de foto, zette de verdachte de scholiere onder druk door haar te zeggen dat pas wanneer zij naaktfoto’s voor hem zou sturen hij de foto zou verwijderen. Op deze manier kwam C.V. aan de foto’s en kon hij de jonge vrouw onder druk zetten door te dreigen de naaktfoto’s te verspreiden. Op de vraag van de rechter : “Heeft u spijt?” reageerde de verdachte als volgt : “…uhhhm…ja…ik heb wel spijt, omdat ik de consequenties niet heb gezien”, aldus de verdachte. Het requisitoir van officier van justitie Shanta Mahadew is op 17 juni.
RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: