Buurtbewoners Vredenburg Serie A: “Kaaimannen en slangen in diepe kuilen Abachistraat”

Buurtbewoners Vredenburg Serie A 1De bewoners van de Abachistraat, een zijweg van de Vredenburg Serie A, zijn de gevaarlijke situatie van hun straat beu. Door de regens van de afgelopen maanden is de weg al een lange tijd onder water. “Maar wat de situatie nog erger maakt, is dat in de diepe kuilen van de weg, er ook kaaimannen en slangen zitten. We kaarten deze situatie al een tijdje aan bij alle instanties, maar zien nog steeds geen beweging vanuit die zijde. Gistermorgen om 5.30 uur moest mijn dochter door een van deze kuilen lopen om naar school te gaan. Ze zag plotseling 2 kleine kaaimannen in het water rondlopen. Geschrokken kwam ze terug naar huis. Haar vader heeft haar toen begeleid naar de hoofdweg om verder naar school te kunnen gaan”, zegt mevrouw A., die in deze weg woont. Volgens haar zijn de trenzen langs deze weg volledig dichtgeslibd en begroeid met hoog wied. Hierdoor hebben reptielen en andere diersoorten vrij toegang om op de weg te komen. “Een buurman die met de auto gistermorgen ook langs moest, zegt een nog grotere kaaiman gezien te hebben daar. We hebben vorig week ook slangen gezien. Wat moeten we doen”, zegt ze radeloos.
Dagblad Suriname confronteerde de Ressortraad Houttuin met deze situatie. Die bevestigt rond 22 mei deze klachten aangehoord te hebben van de buurtbewoners. “We hebben op 23 mei een brief met foto’s gestuurd naar de dc van Wanica Zuid-Oost. Die zou de klacht doorgeleiden naar OWT&C. Nu leven we al in juni, maar de bewoners zeggen dat er nog niets gedaan is aan deze situatie”, zegt een rr-lid uit dit gebied. Een ander rr-lid is met deze klacht ook geweest naar het BO-kantoor van Houttuin. Die gaf doodleuk als antwoord dat ze niet voor deze dingen zijn en dat zulke klachten naar de dc gestuurd moeten worden.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: