Monumenten Hindoestaanse immigratie voor Commewijne

1Monumenten Hindoestaanse immigratie voor Commewijne1
1Monumenten Hindoestaanse immigratie voor Commewijne2
1Monumenten Hindoestaanse immigratie voor Commewijne3
1Monumenten Hindoestaanse immigratie voor Commewijne4
1Monumenten Hindoestaanse immigratie voor Commewijne5
1Monumenten Hindoestaanse immigratie voor Commewijne6
Frontfoto2Het Hindoestaanse segment van de Surinaamse samenleving is in zijn sas. In verband met de herdenking van deze ‘volksplanting’ op 5 juni 2019 werd te Nieuw-Amsterdam in het district Commewijne een Baba en Mai monument onthuld. Het kunstwerk beeldt ook de Lalla-Rookh uit, het vaartuig waarmee de eerste Brits-Indische immigranten naar Suriname werden vervoerd en afgezet te Nieuw-Amsterdam. Bij het vervaardigen van het monument en het inrichten van het Lalla-Rookhplein waren betrokken Rahmad Hassanmohamed, botenbouwer Kisoor Ramdhan en beeldhouder Adjai Permaul. De initiatiefnemer is de Stichting Hindostaanse Immigratie (SHI) (foto’s: Jaswant Gajadien – tekst: HD)

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: