Jogi: ‘Gangaram Panday nam schoolerf Tammenga en bouwde zijn huis erop’

Frontfoto1VHP-assembleelid Mahinder Jogi vindt het ‘heel laag’ van zijn collega Keshopersad Gangaram Panday (NDP) dat die een moment in De Nationale Assemblee (DNA) uitkiest om Jogi te beschuldigen van fraude, terwijl de VHP’er op dat moment juist niet in de vergaderzaal aanwezig was. “Anders had ik zijn mond voor hem gebroken vlak daar in die vergadering”, zegt Jogi aan Dagblad Suriname. Gangaram Panday heeft tijdens de begrotingsbehandeling meegedeeld dat er in 2014 aangifte van oplichting met grond door 8 burgers is gedaan tegen Jogi. De NDP’er beweerde dat de mensen zouden hebben betaald, maar dat zij het terrein dat beloofd was, niet hebben gekregen. Jogi voert aan dat de NDP’er zichzelf juist een spiegel moet voorhouden en de samenleving eerlijk moet vertellen welke zaken hij de afgelopen jaren heeft toegeëigend. “Ik heb niets te verbergen en ik heb geen boter op mijn kop. Laat meneer Gangaram Panday gaan vertellen van wie het terrein was waar hij zijn huis op heeft gebouwd op Tammenga. Was dat terrein niet van de school van Tammenga? Hij heeft het erf genomen en zijn huis daarop gebouwd”, kaatst Jogi de bal terug naar Gangaram Panday. Volgens de VHP’er heeft de NDP een noodaanval op hem geopend, nadat hij tijdens de begrotingsbehandeling gedocumenteerd corruptieve handelingen van drie ministers heeft aangekaart. Uiteindelijk zorgde dit ervoor dat Roline Samsoedien, Patrick Pengel en Regillio Dodson met ontslag werden gestuurd.
NDP-centrum kreeg voorkeur boven crèche te Paloeloeweg
Jogi benadrukt dat Gangaram Panday moet gaan onderzoeken van wie het terrein was waar het NDP-centrum staat aan de Paloeloeweg in Saramacca. “Was de Kiwanis Club daar op het terrein niet bezig een crèche te bouwen voor de werkende moeders van Saramacca? De NDP heeft dat terrein afgepakt, de in aanbouw zijnde crèche afgebroken en een partijcentrum daar opgezet. Laat meneer Gangaram Panday onderzoeken en aangeven of zijn partijgenoot Sewgobind niet twee erven heeft genomen met dienstwoningen erop, alles kapot heeft geslagen om zogenaamd een zorginstelling daar te bouwen. Nu heeft hij dat terrein verhuurd aan een overheidsbedrijf om geld ermee te verdienen. Laat meneer Gangaram Panday vertellen of hij weet dat aan de Tibitistraat te Groningen een dienstwoning van het ministerie van Regionale Ontwikkeling is afgegeven aan zijn partijgenoot Alberg en die op zijn beurt dat heeft verkocht aan een ondernemer voor 30.000 US dollars. Laat hij gaan onderzoeken dat op het plein van Groningen een partijgenoot van hem een stuk terrein heeft gehad en dat heeft doorverkocht aan een ondernemer die nu bezig is een servicestation daar te bouwen. Laat hij praten over het project City of Para van meneer Panka. Laat hij praten over Bouterse die Broko Baka heeft genomen. Laten wij praten over de huidige eigenaar van Babunhol. Laat hij zeggen wat er nu gebeurt op Phedra. Laat hij vragen stellen over de uitgifte van de Waterkant aan Cactus NV”, aldus Jogi.
Meer dan 9 verkavelingsprojecten in periode 2000 tot 2010 geïnitieerd
Jogi, die nu in zijn vierde termijn in De Nationale Assemblee (DNA) zit, voert aan dat hij in de periode 2000 tot 2010 in de coalitie zat en in zijn hoedanigheid van volksvertegenwoordiger van Saramacca een aantal verkavelingsprojecten voor de bewoners van het district heeft geïnitieerd. “De grondwet zegt aan mij: ‘als volksvertegenwoordiger moet je je naar beste wil en vermogen inzetten voor de mensen’. Ik doe als parlementariër mijn werk en heb zeker 7, 8, 9 of zelfs meer projecten uitgevoerd. Hierdoor hebben mensen een stuk terrein gehad voor woningbouw, tuinbouw of landbouw. Al deze projecten zijn nog niet afgerond. Logisch ook, omdat ik niet meer in de regeringscoalitie zit. Laat Gangaram Panday, die nu wel in de regeringscoalitie van de NDP zit, aangeven wat hij in deze laatste vier jaren heeft geïnitieerd en gedaan voor de mensen in de omgeving waar hij woont en gekozen is”, benadrukt de VHP-topper.
Jogi won rechtszaken tegen RGB; Staat weigert de beschikkingen uit te geven
Doordat zaken te lang duurden, heeft Jogi uiteindelijk zelf via de rechter geprobeerd om het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) zover te krijgen, dat de burgers hun aangevraagde terreinen alsnog toegewezen krijgen. Uiteindelijk heeft hij deze zaken ook gewonnen. Eén van deze zaken, waar Jogi de rechter aan zijn zijde kreeg, werd ook op 4 augustus 2014 breed uitgemeten in Dagblad Suriname onder de kop: ‘Mahinder Jogi: ‘Indien minister Relyveld mij niet ontvangt, zal ik meer rechtszaken tegen ministerie van RGB indienen’. In deze zaak moest de Staat toen binnen drie maanden ertoe overgaan 65 personen te voorzien van een perceelland in grondhuur te Uitkijk in het district Saramacca. Het vonnis was bij voorraad uitvoerbaar.
‘Ik heb geen enkele cent van iemand gegeten’
Ondanks dat Jogi al de rechtszaken heeft gewonnen, is het ministerie van RGB nog steeds er niet toe overgegaan om de mensen hun beschikkingen te geven. Ondertussen lopen de dwangsommen op. “Ik heb de vonnissen bij mij. Als de minister zijn werk niet kan doen, kan het dus onmogelijk zijn dat Jogi mensen heeft opgelicht. Ik heb niemand opgelicht en ik heb geen enkele cent van iemand gegeten”, aldus de VHP’er.
Gangaram Panday wil misschien weer op de lijst komen
Jogi vermoedt dat Gangaram Panday, die bekend staat om zijn vrouwonvriendelijke uitspraken eerder in het parlement, zich op alle manieren door de NDP laat misbruiken om weer op de kandidatenlijst van de paarse partij te komen in 2020. “De verkiezingen naderen en mensen gaan met vuil smijten. Met maar 136 stemmen is hij in 2015 toevallig binnengeschoven nadat Ashwin Adhin uit DNA stapte om vicepresident te worden. Dus hij denkt zijn werk op die manier te doen. Die dag was afgesproken dat wij tot 18.00 uur zouden vergaderen. Daarna zei de voorzitter: ‘nog een beetje’. Uiteindelijk wanneer iedereen weg is van de oppositie, dan komt hij met deze stukken”, aldus Jogi.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: