Maandag openstelling weggedeelte tussen Drambrandersgracht en Prinsenstraat

Frontfoto 1Het heeft wel even geduurd, maar op vrijdag 31 mei is het aannemingsmaatschappij Baitali NV gestart met de asfalteringswerkzaamheden op de Zwartenhovenbrugstraat, het weggedeelte tussen de Drambrandersgracht en de Prinsenstraat. Edmund Bigiman, projectmanager van Ace Consultancy, zegt aan Dagblad Suriname dat het in de bedoeling lag om deze asfalteringswerkzaamheden reeds op woensdag 29 mei aan te vangen. Deze deadline werd niet gehaald, vanwege de afhankelijkheid op de levering van het asfalt en de regen die de afgelopen dagen met bakken uit de hemel viel. Momenteel is het bedrijf bezig met de bindlaag, de eerste asfaltlaag, die een dikte heeft van 8 centimeter. Daarbovenop moet nog een toplaag komen van 4 centimeter. Het ligt in de bedoeling om dit weggedeelte aanstaande maandag open te stellen voor het verkeer. Ondertussen zullen de werkzaamheden voor het opfrissen van het trottoir normaal worden voortgezet. De werkzaamheden startten in maart en hebben ongeveer 2 maanden geduurd en zijn, aldus de projectmanager, op schema.
Weinig parkeerruimte nu voor klanten en personeelsleden
Ondernemers in de omgeving klagen steen en been over het besluit van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) om bermpalen te plaatsen. Hierdoor is er bijna geen parkeerruimte meer over voor klanten en personeelsleden. Bigiman stelt dat waar mogelijk, zoveel mogelijk parkeerruimte gecreëerd is. “Er is ook rekening gehouden met de voetgangers”, stelt hij. Het ligt in de bedoeling om het gehele project in februari 2020 op te leveren.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: