Commewijne krijgt ook monumenten Hindoestaanse immigratie

Het monument van Baba en Mai is klaar voor de onthulling morgen te Nieuw Amsterdam. Op de foto nog te zien SHI-voorzitter Shabier Ishaak en bestuurslid Rahmat Hassanmohamed
Het monument van Baba en Mai is klaar voor de onthulling morgen te Nieuw Amsterdam. Op de foto nog te zien SHI-voorzitter Shabier Ishaak en bestuurslid Rahmat Hassanmohamed
Op zondag 2 juni zal de Stichting Hindostaanse Immigratie (SHI), in samenwerking met het Commissariaat Commewijne, het Baba en Mai Monument, de Lalla Rookhboot en tevens een Lalla Rookhplein onthullen. Deze activiteit vindt plaats op het voorterrein van het Commissariaat te Nieuw Amsterdam in het district Commewijne. Dit alles is tot stand gekomen met donaties van personen en bedrijven uit de gemeenschap.
Na Paramaribo, Calcutta (India) en Nieuw Nickerie krijgt nu Nieuw Amsterdam een monument Baba en Mai.
De bouwcommissie onder leiding van Rahmat Hassanmohamed is reeds in januari 2019 met de werkzaamheden gestart. Er is ook een prachtige Lalla Rookhboot vervaardigd door Kisoor Ramdhan. Dit prachtige werkstuk zal ook op die dag onthuld worden. Beeldhouwer Adjai Permaul heeft binnen de afgesproken tijd het monument Baba en Mai vervaardigd.
Bij de onthulling op zondag zal het dagprogramma opgeluisterd worden met zang, voordrachten van gedichten en oude Hindoestaanse muziek, afgewisseld met toespraken. Ook zullen de SHI en het commissariaat Commewijne personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor het behoud en de verdieping van de culturele identiteit van de Hindoestaanse gemeenschap en deze ook nog hoog hebben gehouden in het district Commewijne, vereren met een oorkonde.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: