Strei! Commewijne bereidt namenlijst grondzoekenden voor

Martin Atensio
Martin Atensio
Strei! Commewijne is niet van plan te wachten op gronduitgifte van domeingronden tot 2020, zegt afdelingsvoorzitter Martin Atensio. In Richelieu zijn de mensen in 2008 verwijderd via een ontruiming met de mededeling dat Richelieu een woningbouwproject zou worden. Een groep van ruim 100 personen heeft ter compensatie een bouwrijpe kavel te Voorburg gekregen. Het steekt Atensio dat de mensen op eigen kracht hun woningen hebben moeten bouwen, maar wat bij hem helemaal niet door de beugel kan, is dat hij zegt te constateren dat een deel van Richelieu wordt weggeven aan politieke vrienden. Richelieu is namelijk geen bouwproject geworden zoals verondersteld werd en nu worden er gronden aldaar verdeeld. “Er zijn maar een paar honderd woningen gebouwd, de rest wordt aan politieke vrienden verdeeld”, zegt Atensio. Dit is niet eerlijk en oprecht. Richelieu was vroeger een plantage in handen van de gemeente Amsterdam en werd daarna teruggeven aan de staat.
Parlementariër Ingrid Karta-Bink zegt dat de mensen, die in 2008 Richelieu moesten verlaten, occupanten waren. In die tijd was er een stichting die mensen aanwees welk stuk grond voor die mensen zou worden aangevraagd. De stichting nam gelden van de mensen. Mensen die hun huis in aanbouw hadden, werden ook ontruimd. Karta-Bink zegt dat de inrit naar Richelieu waar de politiepost nu is, door haar is gerealiseerd toen ze dc van Commewijne was. Karta-Bink zegt dat er ruim 158 woningen zijn opgeleverd en dat er mensen daarin wonen. Een ander deel, dat grenst met Marienburg en waar er een weg moet komen, is nog niet in ontwikkeling.
Districtscommissaris Ajaikoemar Kali zegt dat Richelieu in 2010 een stuk grond groot 318 hectare afgestaan heeft aan Grond Ontwikkelingsbedrijf NV. Deze organisatie heeft de grond gekregen voor het opzetten van woningen, ook Stichting Volkshuisvesting is hier geaccommodeerd. Vorig jaar kreeg men bereidverklaringen en men moest perceel ID’s laten maken via Glis. Echter kregen de mensen te horen dat het stuk terrein wat ze hebben gekregen, behoort binnen de 318 hectare. Volgens de dc moet nu het ministerie van RGB toestemming geven aan deze personen. Atensio zegt tot slot dat de nieuwe minister van RGB een naamlijst van grondzoekenden mag verwachten.
RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: