Strafproces politieambtenaren in drugsverdwijningszaak steeds op lange baan

Kantonrechter Marie Mettendag heeft maandag de strafzaak, waarin drie politiefunctionarissen ervan verdacht worden betrokken te zijn bij de beruchte 3,6 kilo drugszaak, uitgesteld naar 3 juli. De magistraat heeft in het voortraject bemoeienis gehad in deze zaak en verwees de zaak naar de rol van een collega Alida Johanns. In deze zaak kunnen de politiemannen, de inspecteur van politie D.B., agente A.D. en agent M.S een lid van RBT- oost, hun werk niet hervatten. Zij worden allen verdacht betrokken te zijn bij de wonderbaarlijke verdwijning van de 3,6 kilo drugs, waarbij eer blom werd aangetroffen in de verpakkingen. De laatste inhoudelijke behandeling van deze zaak was op 9 juli 2018 bij rechter Valstein.
Voor 5 oktober was er een decente gepland en werd deze uitgesteld naar 19 november. Ook op 19 november ging de decente niet door. Pas op 24 januari werd deze gerechtelijke schouw uitgevoerd. Intussen zijn alle verdachten in deze zaak in vrijheid gesteld. De politieambtenaren vragen zich af waarom de behandeling steeds wordt uitgesteld. Zij blijven hierdoor in een onzekere situatie leven vooral vanwege het feit dat zij momenteel niet aan het werk mogen.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: