Reshma Mangre: “Een verkorte masteropleiding bestaat niet”

Vakbondsleider Reshma Mangre proeft tegenstrijdigheid in de opvattingen van Onderwijsminister Lilian Ferrier. De minister heeft vanaf haar aantreden laten weten dat zij streeft naar kwaliteitsverbetering binnen het onderwijs. In dat kader heeft ze onlangs met betrekking tot de transformatie van het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL) meegedeeld dat er aan de IOL-docenten een verkorte masteropleiding aangeboden zal worden. Hierover fronst Mangre haar wenkbrauwen. “De minister praat aan de ene kant over fully qualified leerkrachten en aan de andere kant wil ze aan de docenten een verkorte masteropleiding aanbieden. Je hebt wel of geen master, dus wel of geen titel. Een verkorte titel/masteropleiding bestaat niet! Wanneer we die lijn trekken, moet het voor iedereen gelden, dan moeten we geen verkorte dingen gaan doen”, luidt de reactie van Mangre. Zij heeft de indruk dat de minister teveel nadruk legt op het hebben van een titel, terwijl dat nog niet doorslaggevend is voor deskundigheid. “Laten we ons focussen op het leveren van kwaliteit in plaats van titelgeil te zijn.” Mangre verduidelijkt dat niet alleen de goede dingen gedaan moeten worden, maar vooral dat die goede dingen ook goed gedaan worden. En dat begint bij het nemen van doordachte en werkbare beslissingen, met goede communicatie tussen alle actoren. “Laten we met veel respect omgaan met deze doelgroep, want het zijn de leerkrachten die voor ontwikkeling zorgen”, aldus Mangre
KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: