Commewijne zucht en puft in files op Wijdenboschbrug

1Commewijne zucht en puft in files op Wijdenboschbrug.1Ingrid Karta Bink zegt dat het verkeer van en naar Commewijne zucht en puft in de files door de nieuwe brug en de plaatsing van de verkeerslichten in de Van ‘t Hogerhuysstraat. Het gevolg zijn enorme files, die zowel in de ochtend als in de middag voor veel verkeerstress zorgen. “Mensen staan nu gemiddeld 3 uren in de file om hun werk te bereiken. Wie om 7.00 uur moet beginnen is onfortuinlijk, want dat haal je niet”, vertelt Karta Bink. De volksvertegenwoordiger ziet de onlangs opgeleverde brug als oorzaak voor de files, omdat er geen rekening is gehouden met het verkeer uit Commewijne. Ook het schoolvervoer ondervindt de nadelen doordat kinderen niet op tijd kunnen worden afgezet. Volgens Karta-Bink worden de opstoppingen versterkt door de verkeerslichten die zijn aangelegd in de Van ’t Hogerhuysstraat.
Districtscommissaris Ajaikoemar Kali om een reactie gevraagd zegt dat de filevorming inderdaad grotere vormen heeft aangenomen. “Op bepaalde tijdstippen loopt het verkeer inderdaad vast”, laat Ajaikoemar Kali weten. De burgervader van Commewijne zegt dat hij de politie heeft gevraagd deze situatie te onderzoeken. De dc heeft al overlegd met de motorbrigade en de bevindingen voorgelegd aan de minister van Openbare Werken. Een van de bevindingen is dat de verkeerslichten van de middenbanen langer op groen zouden moeten staan voor een vlottere doorstroming. Er loopt momenteel een onderzoek om te komen tot een oplossing.
Op de bewering van Karta-Bink dat de nieuwe brug ook invloed heeft op de verkeersdrukte stelt de dc dat het mogelijk is. “Als men naar het zuiden, noorden of het oosten moet, dan kan dit inderdaad van betekenis zijn.” De dc geeft echter aan dat de situatie een degelijke studie verlangt.
RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: