Belfort: ‘Neergestort Cessna-vliegtuig kon maximaal 500 kilo cocaïne hebben vervoerd’

Abop-parlementariër Edward Belfort heeft grote twijfels over de geheimzinnige manier waarop bepaalde drugsvangsten in het land door autoriteiten worden afgehandeld. Het zoveelste bewijs van het gedoog-drugsbeleid is het uitgebrande Cessna vliegtuig in Brokopondo, waarvan de piloot op onverklaarbare wijze dood op locatie werd aangetroffen. “Ik zat daar en ik weet dat wanneer grote drugsvangsten gedaan worden, wanneer een vliegtuig hier is onderschept, dan is het niet iets van alledaags. Dan wordt er een persconferentie belegd, zodat de gemeenschap geïnformeerd wordt. Nu is niet alleen een vliegtuig onderschept, maar dat vliegtuig is in brand gestoken. Of het uit de lucht is geschoten of het naar daar is vervoerd en in brand is gestoken, we weten dat niet. Zelf een lichaam is daar gezet. Wat heeft dat vliegtuig gebracht? Ik kan u zeggen: cocaïne! Waar is die cocaïne? Wie zit erachter? Welke organisaties? Waar is de tweede man die in het vliegtuig was? Welke route heeft het gevlogen?”, stelde de ex-justitieminister gisteren tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee (DNA). Hij stoorde zich eraan dat minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie deze vraag in de eerste ronde niet heeft beantwoord, maar simpelweg heeft afgedaan door te verwijzen naar het Openbaar Ministerie, dat met het onderzoek belast is. De parlementariër stelt dat deze Cessna maximaal 500 kilo cocaïne kon hebben vervoerd.
Geen 8 flessen vloeibare cocaïne, maar 30 flessen
Ook ten aanzien van de onderschepping van de 9 flessen siroop met vloeibare cocaïne op het Jules Sedney Nieuwe Havencomplex op 17 mei heeft Belfort vraagtekens. “Dat was om 5.00 uur. De Narcoticabrigade wordt pas om 9.00 uur verwittigd. En die cocaïne wordt pas maandag 20 mei overgedragen aan de Narcoticabrigade. Het proces-verbaal wordt pas om 2.00 uur ’s middags geleverd. Ineens van 9 naar 8 flessen. Ik heb begrepen dat het om een partij van 30 flessen ging. Wat is waar?”, stelde Belfort. Hij wil weten waar de rest is gebleven. Hij benadrukte dat zijn informanten haarscherp zijn, want ‘Belfort liegt niet’.
Container is geen luciferdoos
Ook ten aanzien van de ongeveer 500 kilo drugsonderschepping in Frankrijk, maakt Belfort zich druk. “In de bodem van een container. Dat betekent dat die containers naar ergens worden gebracht, opengemaakt en weer professioneel dichtgemaakt. En we horen niets meer van die zaak. Zo een container is geen luciferdoos, maar een kanjer”, stelde de parlementariër.
Gemeenschap bang door drive-by shooting
Ook de drive-by shooting op de avond van 5 mei aan de Wilhelminastraat bij On the Run houdt Belfort en de gemeenschap bezig. Hierbij zijn de 49-jarige Dennis Groenveld en de 19-jarige Cadisha Prika om het leven gekomen. “De gemeenschap leeft nu in angst en komt bij mij. Zij is bevreesd”, stelde de Abop’er. Volgens Belfort moet Getrouw vertellen of er een band bestaat tussen de 2 slachtoffers.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: