10 jaar geëist in levensberovingszaak Adjako

‘A strafu hebi’

Guno J. alias Kiem riskeert een gevangenisstraf van 10 jaar met aftrek. Hij wordt ervan verdacht op vrijdag 1 maart 2019 in het gebied “Banafo Kondre” in het district Brokopondo het slachtoffer Ryan Adjako, meer bekend als ‘Bakintie’ of ‘Kintoe’, van het leven te hebben beroofd. De verdachte verklaarde op de zitting dat het slachtoffer zijn zwager was. Zijn zus had werk voor hem geregeld om met het latere slachtoffer te vissen. Uit het onderzoek blijkt dat het slachtoffer de verdachte Guno had gevraagd om sigaretten voor hem te kopen in het dorp. Het slachtoffer raakte geïrriteerd op Guno, omdat hij vond dat die te lang wegbleef. Toen Guno terugkwam ontstond er een woordenwisseling tussen hem en Adjako. Die woordenwisseling liep zodanig uit de hand dat Guno met een jachtgeweer zeker vijf keren aan het hoofd van het slachtoffer sloeg met de kolf van een jachtgeweer. Na zijn daad koos Guno het hazenpad. Hij voer verder met de boot van het slachtoffer en liet hem in hulpeloze toestand achter.
Openbare aanklager Reshma Rathipal achtte doodslag wettig en overtuigend bewezen. Het slachtoffer had steekverwondingen opgelopen, met als gevolg de dood die is ingetreden. Er is sprake van multiple steekverwondingen. Ook het gedemonteerde jachtgeweer is teruggevonden op de plaatsdelict, waarmee de verdachte het slachtoffer een of meer slagen aan het hoofd had toegebracht. Bij de confrontatie met het lijk gaf de verdachte aan dat het niet zo ver hoefde te komen. Als bewijs hanteerde de vervolging de verklaring van de verdachte. Hij geeft toe het slachtoffer te hebben mishandeld. De vervolging merkte op dat het feit zeer ernstig is. De verdachte heeft spijt betuigd op de zitting.
Ten aanzien van de eis verklaarde de verdachte dat de straf aan de hoge kant is. “A strafu hebi”, voerde Guno aan in zijn laatste woord. Op 24 juni doet kantonrechter Danielle Karamatali uitspraak. De verdachte blijft aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: