Sapoen vraagt aandacht minister bij negatief gedrag leden politiebond

Assembleelid Raymond Sapoen vindt dat het tijd wordt dat Justitieminister Stuart Getrouw op een tactvolle wijze een gesprek houdt met het bestuur van de Surinaamse Politiebond (SPB). Aanleiding hiervan is dat leden en vooral het bestuur de laatste tijd vele keren in opspraak zijn gekomen. “Wanneer wij weten dat de politie een constitutionele macht is, een belangrijke macht, je kunt de politie niet zomaar vergelijken als een bedrijf waarbinnen de vakbond opereert, maar je praat over de politie, je praat over de veiligheid en bescherming van de Surinaamse samenleving en die handhaving daarvan ligt bij het korps, kun je het je niet permitteren dat om de haverklap de politiebond in opspraak komt”, zei de politicus gisteren tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee (DNA). De HvB’er benadrukte dat hij zich enorm geërgerd heeft toen de SPB bij de invoering van de rij- en voertuigenbelasting instructies aan haar leden gaf om geen controles uit te voeren op de betaling, terwijl op dat moment nergens een geluid te horen was van de leiding van het Korps Politie Suriname (KPS). Gelukkig kwam na deze hele verwarring later wel een respons vanuit de korpsleiding.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: