OM informeel op de hoogte van uitlevering Radj Oedit

Het Openbaar Ministerie (OM) is informeel op de hoogte van de uitlevering van Radj Oedit aan Suriname. De rechtbank in Den Haag zegt dat de uitlevering van Oedit aan Suriname, wegens verdenking van drugsdelicten, toelaatbaar is. Volgens officier van Justitie, Shanta Mahadew, is niet duidelijk of Oedit in hoger beroep gaat tegen dit besluit van de Nederlandse rechtbank.
Oedit, die de uitlevering tevergeefs heeft aangevochten bij de rechter, is hoofdverdachte in de drugszaak waarbij een vliegtuig met 488 kilo cocaïne op zijn rijstareaal in Saramacca is onderschept. Op 1 juni 2018 had het ministerie van Justitie en Politie Nederland gevraagd om Oedit uit te leveren ten behoeve van de strafvervolging. Volgens het uitleveringsverzoek wordt Oedit in Suriname verdacht van het in- en doorvoeren van verdovende middelen, in het bijzonder cocaïne, en het deelnemen aan een criminele organisatie.
Volgens Radio ABC heeft de rechtbank de Nederlandse minister van Justitie en Veiligheid geadviseerd om aandacht te besteden aan de medische situatie van Oedit, die de Nederlandse nationaliteit zou bezitten. In gesprek met advocaat Irvin Kanhai, die in Suriname rechtsbijstand verleent aan Oedit, zegt hij nog niet op de hoogte te zijn van deze beslissing tot uitlevering van zijn cliënt.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: