Incassoloper op klaarlichte dag overvallen

De politie van Latour kreeg woensdag een melding van een straatberoving op klaarlichte dag. Het geval deed zich voor op de kruising van de Menckendamweg en de Martin Luther Kingweg. In gesprek met Dagblad Suriname zegt de benadeelde R.K., dat hij vanuit de Menckendam kwam. Tijdens het rijden voelde hij dat een van de achterbanden plat was. Hij reed even door en stopte op de bovenvermelde kruising om de lekke autoband te verwisselen. Terwijl hij daarmee bezig was, kwam een man met een valhelm op naar hem toe en vroeg “min sang p’sa”. Gelijk daarna rukte de verdachte de tas van de benadeelde weg. Hij sprong vervolgens op een gereedstaande bromfiets en de overvaller en de bromfietsbestuurder reden richting Latour op. De benadeelde belde gelijk naar de Command Center (CC) om door te geven dat hij overvallen was. Na ruim een half uur gewacht te hebben belde de benadeelde opnieuw, omdat er tot op dat moment geen enkele politieman was langs geweest. Kort daarna belde de CC terug om te vertellen dat het slachtoffer zelf naar het politiebureau moest gaan om persoonlijk de aangifte te doen. Als reden werd opgegeven dat de politie van Latour op dat moment niet over een pro-wagen beschikte, daar die naar Geyersvlijt was uitgereden om bij te tanken. De benadeelde had dus geen andere keus. Hij reed toen op een platte band naar de politie en deed aldaar de aangifte. Het onderzoek in deze zaak duurt voort. De rovers hebben ruim SRD 6.000 buitgemaakt. Dit bedrag was van het bedrijf en ook zijn eigen geld is daarbij meegenomen.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: