Sharman geen voorstander van beveiliging

“Persoonlijke beveiliging brengt geen algemeen veiligheidsgevoel voor de burger”

Assembleelid Dew Sharman zegt in de discussie over de persoonlijke beveiliging van parlementariërs dat hij hiervan geen voorstander is. Eerder zei Sharman in het parlement het volgende. “We zien een bepaalde trend dat politici, waaronder DNA-leden, bedreigd, beledigd en beroofd worden. Het lijkt alsof criminaliteit een bepaalde dimensie begint te krijgen die wij niet graag willen hebben.” De volksvertegenwoordiger vroeg toen om extra aandacht voor de beveiliging van politici. Sharman zegt dit niet zo te hebben bedoeld. “Want waarom zou jij mij moeten beveiligen en mijn buurman niet?”, vraagt hij retorisch. Sharman zegt dat daarmee het hek van de dam zou zijn. Waar Sharman wel voorstander van is, is om de veiligheid terug te brengen in het land door gerichte maatregelen, zodat iedereen zich veilig voelt. Sharman zegt in gesprek met Dagblad Suriname dat hij zelfs de beveiliging van de ministers overbodig vindt. De parlementariër vindt dat we in een kleine gemeenschap leven waar iedereen elkaar kent. Bovendien staat onze samenleving bekend als vredelievend. “Van wie hebben ministers gevaar te duchten?”, vraagt de volksvertegenwoordiger. Sharman benadrukt geen voorstander te zijn van persoonlijke beveiliging. De politie moet wel de mogelijkheden en middelen hebben om hun werk naar behoren te kunnen doen, zodat ook de patrouilles opgevoerd kunnen worden. Sharman vindt daarom dat het controle-apparaat versterkt moet worden, waardoor mensen met snode plannen minder snel geneigd zijn om een ‘kans’ te nemen.
De VHP’er vindt ook dat de condities voor de bevolking verbeterd moeten worden, zodat ze over een stabielere leefomstandigheid beschikken. Bekende gevallen waarbij mensen pakken melk en tandpasta stelen in winkels nemen daardoor ook af. “Je moet de samenleving perspectief bieden en dat ontbreekt momenteel.” Sharman haast zich om te zeggen dat hij dit gedrag niet goedkeurt. “We moeten wel weten waarom mensen het criminele pad opgaan.” Volgens Sharman ligt de oorzaak in de controle-instituten die verzwakt zijn. “Drugs komen en gaan alsof het door de wind naar binnen en buiten wordt gewaaid”, stelt Sharman. De parlementariër pleit naast versterking van de politie ook voor versterking op het sociaal en maatschappelijk vlak. Over de persoonlijke beveiliging zegt Sharman dat hij daar geen gebruik van zou maken. “Want je brengt het veiligheidsgevoel niet terug bij de gehele bevolking met een dergelijke maatregel en dat is nu juist waar het om draait”, aldus Dew Sharman.
RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: