Middenstandsklasse komt niet meer voor in Suriname

“Als wij nu praten over hoe de verdeling van Suriname eruit ziet, dan praten we over de armen en de rijken. De middenstandsklasse komt niet meer voor”, geeft vakbondsleider Murwin Leeflang tijdens een gesprek met Dagblad Suriname aan. “Vaak genoeg komen heel wat onweerstaanbare zaken voor waarbij men zich niet kan voorstellen dat het ook in Suriname gebeurt. Wij als vakbondsleiders proberen te concentreren op de belangen van de werkende klasse, die het heel moeilijk heeft. Als werkers maken we een heleboel ellende en ongezonde zaken mee. Door de kritieke situatie in het land zijn wij genoodzaakt om andere stappen te zetten, waarbij er vaak genoeg ook ondergedoken wordt voor schulden. Als werkers in Suriname hebben wij nog niet ondervonden wat het beste is om ontwikkeling en vooruitgang te brengen en mogelijkheden te creëren voor ontwikkeling”, geeft de vakbondsman aan. Er speelt een bepaalde mate van beknotting, intimidatie en beperking bij werkers. Dit zijn zaken die allemaal op de werkvloer afspelen. Er moet een oplossing voor komen, constateert Leeflang. “Als werkers moesten wij alleen een keus maken en de keus moet afhankelijk zijn van wat wij willen voor de toekomst. Anno 2019 maakt de vakbeweging ook heel wat mee, waarbij zij wordt geweigerd in bedrijven als zij samen wil werken. Een vakbeweging is een organisatie die niet meer weg te denken is.” Ook vermelde Leeflang dat er in begin van het jaar een oproep werd gedaan naar de regering om de inwerkingtreding van het minimumuurloon snel aan te pakken. “Inmiddels zijn wij nu in een andere tijd aangekomen, maar de salarissen zijn op dezelfde plek gebleven”, geeft de vakbondsman aan.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: