RGB vestigt extra aandacht op percelen voor jongeren

Het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond en Bosbeheer (RGB) is momenteel in Commewijne bezig om percelen te identificeren die als bouwkavels ter beschikking kunnen worden gesteld aan jongeren. In De Nationale Assemblee (DNA) zei RGB-minister Lekhram Soerdjan dat de toewijzing van percelen aan jongeren volledig aandacht geniet vanuit zijn ministerie. Hoewel de vragen specifiek door de DNA-leden Rajiv Ramsahai (NDP) en Marlon Budike (NPS) gesteld waren over Marienburg, Zoelen, Ellen en Richelieu in Commewijne, benadrukte Soerdjan dat ook naar jongeren in andere districten wordt gekeken. Het ministerie heeft onder ex-minister Roline Samsoedien kortgeleden een perceelland in het district Wanica ter beschikking gesteld aan bestgeslaagden van het Polytechnic College (PTC). Soerdjan denkt dat dit model ook zou kunnen worden toegepast in de overige districten om zo meer jongeren aan een betere toekomst te helpen. RGB heeft volgens hem in de afgelopen 4 jaren al 27.000 beschikkingen uitgegeven. Benadrukt wordt dat ook aanvragen van alle groepen extra aandacht zullen krijgen.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: