NH voorbereid op tweede deadline Eiti

Suriname nog steeds geschorst

Minister Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) legt uit dat Suriname nog steeds geschorst is door het Extractive Industries Transparancy Initiative (Eiti). In februari is de deadline niet gehaald, omdat het rapport dat aan alle eisen moet voldoen in een bepaald format nog niet af was. In De Nationale Assemblee verklaarde de bewindsman gisteren dat het document ondertussen al klaarligt, waardoor het wel mogelijk is om de tweede deadline te halen, welke op 24 mei verloopt. NPS-fractieleider Gregory Rusland heeft tijdens de begrotingsbehandeling deze kwestie aangekaart. Hij betoogde dat belangen van het land internationaal geschaad worden. Het gaat om een organisatie die transparantie eist. Rusland heeft vragen gesteld over deze kwestie en wil weten wat de redenen zijn voor de schorsing. Hij noemt de schorsing van Suriname een ernstige zaak. Potentiële investeerders volgen de zaken ook op de voet. Rusland stelt dat inzage moet worden gegeven aan De Nationale Assemblee in de documenten.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: