Maatregelen in voorbereiding tegen zwaar transport rijweg Carolina en West Suriname

Maatregelen in voorbereiding tegen zwaar transport (3)Ondanks de rijweg naar Carolina gesloten is voor zwaar transport, wordt er toch rondhout getransporteerd, met als gevolg dat de weg onbegaanbaar wordt voor dorpsbewoners in de omgeving. De bestuursdienst, de Houtunie, de politie van Para, het traditioneel bestuur van Cassipora en de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) buigen zich over maatregelen om het verbod voor zwaar verkeer over de rijweg Carolina aan te scherpen.
Concessionarissen uit de directe omgeving van Mapane hebben de rijweg naar Carolina vorig jaar gerehabiliteerd, nadat die beschadigd raakte door zware ladingen en regenval. Intussen is de weg wederom in slechte staat en het verergert doordat er overdag en vooral in de nacht houttransporten plaatsvinden. Transporteurs storen zich niet aan het verbod en dorpsbewoners van Cassipora leggen de druk op de districtsleiding voor maatregelen hiertegen. Deze maatregelen zijn seizoengebonden en moeten in belang zijn van dorpsgemeenschappen die de dupe worden van een slecht begaanbare weg.
Er is besloten door de Houtunie om de rijweg wederom aan te pakken. Er zullen zware machines worden ingezet om de grote gaten te dichten met basecore steenslag, sleuven te graven, wegtrenzen aan te leggen en het wegdek te egaliseren. Er komt ook een controlepost met hefboom te Cassipora, alwaar controle zal worden uitgevoerd op het laadvermogen en de rijtijden. Concessionarissen die operationeel zijn in de gebieden Carolina en West Suriname worden binnenkort uitgenodigd door SBB om de gestelde maatregelen te bespreken. Bij dit gesprek zullen ook instructies worden gegeven door overheidsactoren over tijdelijke aanpassingen van houttransport bij zware regenval. De weg blijft voorlopig gesloten voor alle verkeer boven 5 ton op de Rijweg naar Carolina en West Suriname.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: