ID-kaart maken met hoofdbedekking sinds maart mogelijk

Het dragen van hoofdbedekkingen vanwege verschillende geloofsovertuigingen is sinds 15 maart mogelijk bij het maken van een identiteitskaart (ID-kaart) bij de Bureaus voor Burgerzaken. Dit deelde minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken gisteren mee in De Nationale Assemblee (DNA). Vooral veel moslimvrouwen ondervonden problemen bij het maken van hun identiteitskaarten. Zij vragen acceptatie voor het dragen van de hijab, hoofddoek, bij het maken van de ID-kaart, rijbewijs en paspoorten. Vandaar dat een uitzondering werd opgenomen in de ‘ID-kaartenwet 2018’. Noersalim benadrukte dat de bepaling hierover reeds in artikel 4 lid 1 c van het Staatsbesluit van 27 februari 2019 is opgenomen en per 15 maart in werking is getreden. “Genoemd artikel schrijft voor dat het hoofd onbedekt moet zijn, tenzij vanwege geloofsovertuiging het hoofd moet worden bedekt”, aldus de minister.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: