Hans Breeveld curieus over beoordelingscriteria Bouterse

1 Hans Breeveld curieus over beoordelingscriteria Bouterse 1President Desi Bouterse meent de meeste verworvenheden tijdens zijn regeerperiode te hebben behaald. Hij zei op 16 mei 2019 op een persconferentie de verkiezingen van 2020 in te willen gaan als de president die het meeste heeft gerealiseerd. Aan het staatshoofd werd de vraag gesteld hoe hij beoordeeld wenst te worden op het beleid dat is gevoerd onder zijn verantwoordelijkheid sinds 2010. Hij verwees onder andere naar de sociale vooruitgang, economische groei en diversiteit en versterking van ontwikkelingscapaciteit.
Politicoloog Hans Breeveld denkt hier echter anders over. “Welke criteria leg je aan om dit te zeggen? Er vinden niet alleen maar fysieke infrastructurele werkzaamheden plaats. Er gebeuren ook zaken op onderwijsgebied, internationale relaties aangaan of verbeteren en zaken die niet tastbaar zijn door presidenten. Als je bijvoorbeeld internationale relaties aangaat, moet je niet alleen maar denken in kwantitatieve, maar ook in kwalitatieve termen. Je kunt bijvoorbeeld met 20 landen visumvrij reizen regelen, maar het belangrijkste land is Nederland. Daar moet je altijd nog een visum hebben. En als 90% van de mensen naar Holland gaan?”, voert Breeveld aan.
Breeveld wijst er echter op dat deze uitspraak van Bouterse een uitspraak is van 1 politicus. Er zijn meer politici in het land die naar zijn oordeel het hier niet eens over zullen zijn. Als de andere partij dit niet ontkracht, zal dit volgens hem zijn eigen leven leiden. “De andere mensen moeten ook praten en het niet laten voor wat het is. Aanvankelijk zal wat misschien niet waar is, de waarheid worden. Iedereen kan alles zeggen, maar welke criteria leg je aan? Ik ben de beste zanger van Suriname, maar op basis waarvan zeg ik dat? Het moet ergens gekwalificeerd kunnen worden”, aldus Breeveld.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: