Getuige blijft erbij geld te hebben betaald aan inspecteur Rosheuvel

Kantonrechter Duncan Nanhoe heeft dinsdag de strafzaak, waarin inspecteur Rosheuvel en vier andere verdachten terecht staan, in behandeling genomen. De magistraat heeft in deze zaak een getuige Danny gehoord. Danny is in deze zaak ook medeverdachte. Deze getuige verklaarde onder ede dat Rosheuvel geld heeft ontvangen en wel in 3 tranches. De eerste keer heeft zij US$ 2.000 ontvangen en daarna US$ 5.000 op dezelfde zaterdag. Op een maandag ontving zij SRD 67.500. De betalingen werden gedaan nadat Rosheuvel als hoofd Economische Controledienst, samen met de verdachte Barend, een partij alcohol en sigaretten in beslag had genomen bij Sureshdew. Deze Sureshdew vroeg Danny om hulp, omdat Danny politieagenten kent.
Volgens deze getuige zat de medeverdachte, inspecteur Macrooy, in zijn voertuig bij de eerste twee betalingen, echter weet hij niet of Macrooy de overhandiging van het geld heeft gezien. In verband met het onderzoek heeft de strafrechter ook Macrooy als getuige gehoord tegen de verdachte Rosheuvel. Volgens Macrooy vond hij de ontmoetingen vreemd, aangezien deze bij de Hermitage Mall en langs de Kwattaweg plaatsvonden, maar heeft geen betalingen gezien. Hij heeft ook geen vragen gesteld. Pas nadat er aangifte was gedaan in deze zaak, omdat Rosheuvel vond dat Danny een deel van het geld had achtergehouden, vertelde Danny aan Macrooy dat hij SRD 160.000 had betaald aan Rosheuvel. In deze zaak zijn vijf verdachten aangehouden, die gedurende het strafproces voorlopig in vrijheid zijn gesteld. Op de zitting van 30 juli wordt de behandeling voortgezet en zal Sureshdew worden verhoord als getuige tegen Rosheuvel en Barend. De verdachten Sureshdew, Macrooy en Danny worden bijgestaan door advocaat Chandra Algoe. Rosheuvel en Barend genieten bijstand van de advocaten Raoul Lobo en Benito Pick.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: