Parmessar: ‘Dossier SML dik en complex’

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Visserij en Veeteelt (LVV) heeft het dossier met betrekking tot de Stichting Machinale Landbouw (SML) ontvangen. “Het dossier is dik en complex. Volgens mijn eerste oogopslag zijn er heel wat aspecten wat ik met vele andere deskundigen nog moet doorspitten”, zei de bewindsman gisteren tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee (DNA). Vanwege het respect voor het parlement als hoogste college van staat vroeg hij het parlement meer tijd om op een nader tijdstip in te gaan op dit onderwerp. Binnen het parlement zijn de afgelopen maanden veel vragen gesteld over de vreemde constructie waarin de overheid SML heeft overgedragen aan Westland Sama Group NV. Hierop is gelijk een lening van SRD 23 miljoen genomen bij een commerciële bank. Dezelfde nv heeft volgens VHP-parlementariër Jitendra Kalloe eerder ook het Ethanolproject uitgevoerd te Wageningen, waarbij bijna 10 miljoen euro verbrast is geworden. Ook is er nimmer een verklaring uitgegeven over de 14 nieuwe tractoren en 7 graafmachines, die bestemd waren voor het onderhoud van de droge en natte infrastructuur ter waarde van USD 4 miljoen. Het complex met pellerij, droger, opslag en andere objecten staat op een terrein van 15,3 ha. De getaxeerde waarde is USD 6.8 miljoen. Volgens Kalloe is hier sprake van corruptie.
Naast Kalloe maakten ook Mahinder Jogi (VHP) en Rachied Doekhie (NDP) kanttekeningen op de zaken, die bij SML hebben plaatsgevonden. Volgens Doekhie, die veel kritiek zowel binnen als buiten het college op deze zaak heeft geleverd, gaat het om een delicate zaak die goed moet worden onderzocht. Parmessar stelde open te staan voor een ieder die meer informatie over de ‘vermeende corruptie bij SML’ heeft. Hij beloofde deze zaak grondig te onderzoeken.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: