Ferrier: ‘Surinaamse studenten in Cuba lijden geen armoede’

Het is volgens Onderwijsminister Lillian Ferrier onjuist om te stellen dat Surinaamse medische studenten in Cuba pienaren en armoede lijden. “We geven per student in Cuba 125 Euro. Dat is meer dan twee keer zoveel dan een afgestudeerd arts die daar werkt en verdient. Dus dat onze studenten pienaren en armoede lijden, lijkt mij niet waarschijnlijk. We hebben ook geen klachten gehad van de studenten zelf”, zei de bewindsvrouw gisteren tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee (DNA). Verschillende assembleeleden hebben tijdens de eerste ronde vragen gesteld over hoe het komt dat deze studenten maandelijks structureel laat over hun studiegeld beschikken. Hierdoor belanden deze jonge Surinamers in het buitenland in verschillende problemen. Ferrier benadrukte dat ondertussen het achterstallig bedrag is overgemaakt.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: