Chotkan wijst op belang uitbreiding luchthaven

De US$ 205 miljoen die de regering wil lenen bij de Export Import Bank of China is belangrijk voor de verwachte groei van toestroom van passagier en cargo op de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven. “Omdat de huidige infrastructuur niet over de capaciteit beschikt om volgens de gangbare standaarden de verwachtte traffic te kunnen faciliteren. Het is daarom essentieel zo een infrastructurele investering tijdig te kunnen plegen”, zei minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) gisteren tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee (DNA). “Het project bevat meer dan alleen de uitbreiding van de terminal. Zo komen vier air bridges, volledig ingericht met alle screening apparatuur en inchecksystemen volgens security en veiligheidsstandaarden. Ook komen een apron waarop vliegtuigparkeermogelijkheden zijn voor vier vliegtuigen, inclusief verlichting, ondergrondse fuelsysteem aangesloten op het bestaande systeem, toegangswegen en landside parking aansluitend op de terminal. Een full length parallel taxibaan van 2.7 kilometer, inclusief twee runway exit taxibanen zijn ook gepland. Verder ook een nieuwe brandweerkazerne op een centralere positie ten opzichte van de baan, een omrastering volgens de nieuwe beveiligingsstandaarden van 10 kilometer, inclusief een serviceweg, de volledige technische aansluitingen en afwateringssystemen”, aldus Chotkan. Binnen de uitbreiding van de vertrekhal, die nu gaande is, is ook geprojecteerd een gebedsruimte welke bestemd zal zijn voor alle religieën om daar gebruik van te maken.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: