Gajadien: ‘Mensen worden omgekocht met staatsmiddelen’

VHP-ondervoorzitter Asis Gajadien
VHP-ondervoorzitter Asis Gajadien
‘De staatskas is opengegooid voor de regerende Nationale Democratische Partij (NDP).’ Volgens VHP-ondervoorzitter en parlementariër, Asiskumar Gajadien, schroomt men er zelf niet voor om de staatsmiddelen gretig in te zetten voor het omkopen van leden van andere politieke partijen, waaronder ook de VHP. “Het zijn geen privémiddelen, maar middelen van de samenleving die misbruikt worden. Het gaat om beloften als werk, een perceel en studiebeurzen. Andere mensen krijgen geld. Het wordt een corrupt systeem waarbij staatsmiddelen worden ingezet voor politieke voorkeur. Dat is zeer gevaarlijk. Al deze zaken zijn strafbaar. Wanneer er straks een wisseling van de wacht komt, zullen de mensen die deze middelen hebben misbruikt conform onze Anticorruptiewet worden vervolgd”, zegt Gajadien aan Dagblad Suriname. De VHP-topper voert aan dat hij de afgelopen weken zijn wenkbrauwen heeft moeten fronsen over verschillende berichten vanuit het paarse kamp waarbij beweerd wordt dat veel VHP-jongeren wegens ontevredenheid over het beleid van Chan Santokhi, aansluiting hebben gezocht bij de NDP. “Het gaat niet om veel jongeren, maar slechts om vier. Eén daarvan was formeel geen lid”, benadrukt de politicus.
‘Is NDP ineens beter geworden?’
Lucille Hardenberg, die onlangs van de NDP was overgestapt naar de VHP, is op 3 mei weer teruggekeerd naar de NDP. Gajadien benadrukt dat de oranje partij zich helemaal niet druk maakt of Hardenberg nu wel of niet als spion van de paarse partij gestuurd was naar de VHP. “Wij zijn een transparante partij. Unu ne wroko nanga scenario. Een ieder is vrij. Ook zij is vrijwillig gekomen naar de partij. Wij hebben geen cultuur om mensen in te zetten tegen hun oude partij. In dit geval had Hardenberg zelf gezegd dat het slecht gaat en dat er geen hoop is met de NDP. Dus als zij teruggaat, vraag ik mezelf af of de NDP nu ineens beter is geworden”, aldus de VHP-ondervoorzitter.
Honderden jongeren sluiten zich juist aan
“Terwijl vier hier weggaan, praat niemand over de honderden die dagelijks bijkomen”, benadrukt Gajadien. Recent nog hebben veel jongeren uit Altona, die NDP’ers waren, lidmaatschapsformulieren van de VHP ingevuld, omdat zij zwaar teleurgesteld zijn in deze regering. “Die groei van de VHP wordt dus niet gestremd door die hele campagne van de NDP om de overstap van slechts één of twee personen groot uit te meten onder de noemer ‘veel jongeren uit de VHP sluiten zich aan bij de NDP’”, stelt de VHP’er. Ondertussen gaat zijn partij door met de Orange Movement ‘om Suriname te redden’. “In 2015 was de samenleving nog niet zover. Men dacht dat alles dat blinkt, goud was. De president beloofde de mensen duizenden huizen en de achtbaans highway. Nu is het gewoon een tweebaansweg en dan zie je een soort vierbaans tussenweg tussen Highway en Zanderij. Alleen in Suriname zien wij nu dat in plaats van de wegen uitgebreid worden, deze juist worden versmald. Want wang njang musu meki”, aldus de VHP’er.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: