Etnisch blok van Rusland en Brunswijk

2Eenheidsbeweging van Rusland en BrunswijkHet oprichten van de ‘Eenheidsbeweging’, een etnisch blok van mensen met Afrikaanse roots in Suriname en in de diaspora-gemeenschap heeft wel te maken met etniciteit. Het roept grote vraagtekens op. De verkiezingen naderen, NPS voorzitter Gregory Rusland en Abop-voorzitter Ronny Brunswijk, bespelen etnische sentimenten.
Het is duidelijk dat met het oprichten van de eenheidsbeweging, getracht wordt macht te verkrijgen voor eigen voordeel, men maakt misbruik van etnische sentimenten. Het is een gevaarlijk initiatief, vooral in een land waar er verschillende bevolkingsgroepen leven. Overal waar ik kom stelt men mij vragen over de zogenaamde eenheidsbeweging.
NPS voorzitter Gregory Rusland en ABOP voorzitter Ronny Brunswijk spelen met vuur, dit is niet acceptabel. Oen wiki, oen tek denkie. Wij willen geen twee- dracht, wij willen eenheid! Sranan mama heeft verschillende kinderen. Zolang wij splitsen en niet respecteren zal het niet goed gaan.
Terwijl VHP voorzitter Chan Santokhi hard zijn best doet om het fenomeen etniciteit te doorbreken zijn de heren Rusland en Brunswijk bezig een eenheidsbeweging op te richten onder Surinamers met Afrikaanse roots. Wat gaat er gebeuren als straks andere bevolkingsgroepen ook soortgelijke eenheidsbewegingen gaan oprichten? Dan krijg je zonder meer polarisatie in dit land.
Chan Santokhi, laat alle Surinamers zien en voelen dat we één volk moeten zijn, alleen zo kunnen wij ons land redden. Plotseling komen die twee voorzitters met het slavernijverleden. Wanneer gaat dit ophouden? Alles draait om macht. Ze willen in het machtscentrum, dat mag, maar niet door een etnische eenheidsbeweging op te richten.
Door de eenheidsbeweging onder Afrikaanse roots op te richten tonen zowel Rusland als Brunswijk dat ze zwakkelingen zijn. Brunswijk kan niet naar het buitenland, net als Bouterse, hoe willen ze dan het land leiden? De enige sterke man is Chan Santokhi en niemand anders. Hij is in staat het land te redden van de ondergang, heb vertrouwen in het leiderschap van Chan Santokhi.
Ik hoorde onlangs Hooghart praten over de kolonisator. Mijn vraag is: heeft Hooghart wel door hoeveel Surinamers in Nederland zitten? Heeft hij door, hoeveel kinderen (nazaten) met blanken van de kolonisator zijn getrouwd en kinderen hebben? Is het geen tijd dat men nu eindelijk stopt met het woord kolonisator. In tijd van nood trekken de Surinaamse Nederlanders hun buikriemen strak aan om dozen met goederen te sturen voor hun familie in Suriname. Surinamers laat u niet kisten en pakken door coalitieleden, ze menen echt niet met het land. Genoeg is genoeg! Wij hebben geen leugenaars nodig in dit land maar integere en eerlijke mensen.
Plotseling wil de regering een brug bouwen over de Corantijnrivier, om naam te maken dat je een brug hebt gebouwd, terwijl het volk crepeert. Het is een afleidingsmanoeuvre van deze regering. Anderen krijgen van de Chinezen schoolspullen om de kinderen en ouders zoet te houden. De Chinezen zijn nu de kolonisator, zij hebben Suriname in handen. Zij willen de wereld veroveren. Ik heb liever mijn oude kolonisator dan de Chinezen die ik niet ken. Onze voorouders waren niet geschoold, wij zijn wel geschoold er komt geen slavernij.
Dinie Blokland (Ma Dinie)

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: