Snakebite App voor snellere hulp bij slangenbeet

2 Snakebite App voor snellere hulp bij slangenbeetBen je weleens door een slang gebeten? Die vraag beantwoorden wij allemaal het liefst met ‘nee’. Maar stel dat de tanden van zo een ‘gespleten tong’ toch een keer in je benen belanden, hoe te handelen? Gisteren launchte Telesur de Snikebite app in de Courtyard van Marriott. Telesur is al enige tijd bezig om ICT naar een hoger niveau te tillen. Dit wordt onder de noemer van ‘E-suriname’ gedaan vertelt Jennis Ashraf, communication manager van Telesur. Het netwerk wordt bijvoorbeeld via de aanleg van glasvezel geüpgraded voor nog betere verbindingen. Naast het leggen van kabels, wordt ook de ontwikkeling van applicaties gestimuleerd zodat diensten op het Telesurnetwerk gebruikt kunnen worden. Voorbeelden zijn de launch van het e-pay platform twee maanden terug voor het doen van e- payments en de e-market voor e-retail. De Snakebite app is in het kader van e-health. Met deze app wordt informatie over slangen in Suriname opgeslagen, zodat mensen niet alleen foto’s van de slangen, maar ook informatie kunnen zien of de betreffende slang wel of niet giftig is. De app verschaft ook informatie over hoe te handelen bij de slangenbeet, zodat er geen kostbare tijd verloren gaat. “Om mensenlevens te redden, zijn tijd en informatie cruciaal”, zegt Ashraf. Het idee is van de Suriname Snakebite Initiative. De launch vond vrijdag plaats in het kader van Wereld Telecomdag.
RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: