Minister Ferrier: “Project Hanover gaat binnenkort van start”

Tijdens de eerste dag van de training ‘Performance Excellence’ voor het personeel van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, kondigde minister Lilian Ferrier aan dat het Hanoverproject binnenkort van start zal gaan. President Desi Bouterse had tijdens zijn nieuwjaarsboodschap dit project ingeluid. Het betreft de bouw van een studentencentrum op Hanover (Para). In januari van het huidig jaar werd bekendgemaakt dat de locatie veranderd is naar plantage Overtoom. Of dit wederom gewijzigd is, is vooralsnog onduidelijk. “We gaan straks beginnen met het Hanoverproject. In dit kader worden de hubs gebouwd. Er is ontzettend veel dat uitgevoerd zal worden”, zei de minister in gesprek met journalisten op 17 mei. Ferrier onderkent dat er behoefte is aan meerdere scholen in bepaalde gebieden, zoals het district Wanica. Vanwege de taalproblematiek in het binnenland wil de minister afstandsonderwijs promoten. “Dat is ook al in de planning.” De regering wil met het Hanoverproject de toegankelijkheid van het onderwijs vergroten voor de districtskinderen. Het studentencentrum is bedoeld voor de vwo- en Natin-studenten uit Boven-Suriname, Brokopondo en Para, die thans grote afstanden moeten afleggen om middelbaar onderwijs te genieten.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: