Getuige verklaart verdachte onder een bed te hebben aangetroffen

Kantonrechter Lydia Ravenberg heeft vrijdag in een zedenzaak een getuige gehoord. Deze getuige is een zoon van het slachtoffer. Deze getuige is hardhorend. Op die bewuste avond van 11 december 2018 werd de getuige wakker om te gaan urineren. Zoals altijd blijft het licht in de slaapkamer van de moeder aan. Dit licht schijnt in de woning. De zoon die in de woonkamer sliep, ging de slaapkamer van de moeder binnen en vroeg zijn moeder waarom het licht in haar slaapkamer niet aan was. De moeder hield hem voor dat zij iemand in de woning had gezien. De zoon stelde een onderzoek in en onder het bed van zijn moeder werd de verdachte Kenswil J. aangetroffen. De zoon, althans de getuige, greep de verdachte aan zijn arm en sleurde hem naar de woonkamer, alwaar het licht van het balkon scheen. Hij had zich gewapend met een houwer en heeft daarmee de verdachte een slag toegebracht. Er ontstond een worsteling tussen de verdachte en de getuige. Tijdens deze worsteling kwam de getuige te vallen, waarna de verdachte de benen nam. Na een poos kwam de verdachte terug, gekleed in zijn werkkleding en hij deed alsof hij niet de dader was.
Volgens verklaring van de moeder, het slachtoffer, had de verdachte het lampje van de slaapkamer gedraaid, waardoor het gloeilampje uit viel. Hij betastte de vrouw en toen de zoon de kamer binnenkwam, verschool hij zich onder het bed. Na het getuigenis stelde de rechter deze zaak uit naar 7 juni. De verdachte heeft tijdens de behandeling aangegeven dat hij rechtsbijstand wenst. Advocaat Radjesh Bhoewar werd door de kantonrechter toegevoegd in deze zaak. Op 7 juni zal de verdachte in verband met deze zaak worden gehoord. Volgens Bhoewar kan het ook zijn dat de verdachte in de woning is geweest voor iets anders. Hij blijft tot dan aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: