President Bouterse heeft ontmoetingsdiner met traditioneel gezag

ETENTJE PRESIDENT 2In het kader van het nader tot elkaar komen inzake de grondenrechtenkwestie heeft de president van de Republiek Suriname, Desiré Bouterse, het traditioneel gezag van heel Suriname en hun gezelschap ontvangen voor een ontmoetingsdiner. Dit vond plaats vrijdagavond 17 mei in het Bamboo Green Garden Restaurant. Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling en de pas beëdigde minister van Natuurlijke Hulpbronnen, Sergio Akiemboto, waren ook deel van het gezelschap. In Suriname hebben wij een cultuur van elkaar een ‘natje en een droogje‘ aan te bieden als wij bij elkaar op bezoek komen. De dignitarissen en hun familie zijn niet altijd in de gelegenheid om naar Paramaribo af te reizen. En als zij er zijn, is het goed om elkaar niet altijd in een formele setting te ontmoeten. “Ik waardeer het dat ondanks wij u zo kort van tevoren hebben uitgenodigd, dat toch zovelen van jullie zijn gekomen. Het is een avond om in een ontspannen sfeer bij te praten met elkaar, onder het genot van eten en drank”,
sprak het staatshoofd. De dignitarissen waren op bezoek in Paramaribo om samen met de regering de grondrechten vraagstukken te bespreken. Het ligt nu in de bedoeling dat de afspraken die zijn gemaakt tijdens de bijeenkomsten
worden uitgewerkt. De groep zal vanaf vandaag bij delen terugkeren naar hun woongebied.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: