‘Nieuwe’ ministers krijgen ondersteuning NDP-achterban

Nieuwe ministers krijgen ondersteuning NDP-achterban 1De regen drukte de pret van president Desi Bouterse en zijn gevolg niet. Dansend met de brassband begeleidt een groep aanhangers André Misiekaba naar het podium, alwaar hij de hamer moet overnemen op het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Er is veel aandacht gevestigd om Misiekaba (Sozavo), Rabin Parmessar (LVV), Sergio Akiemboto (NH) en Vijay Chotkan (OWT&C), onder aanwezigheid van honderden partijaanhangers, te beëdigen tot minister. Hiermee moet het voltallig kabinet van het staatshoofd hard aan de slag gaan om een kans te maken op een derde termijn voor de Nationale Democratische Partij (NDP). Lekhram Soerdjan schuift naar Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB). Bouterse sprak over een noodzaak om zijn kabinet nu voor de zoveelste keer te herschikken. “Om de geformuleerde nationale, regionale en lokale ontwikkelingsdoelen zichtbaar en bereikbaar te houden, passen wij ons bestuur aan”, benadrukte de president in zijn toespraak. Hij bedankte de gewezen ministers, Patrick Pengel, Cristien Polak, Regilio Dodson en Roline Samsoedien, voor hun bijdrage. Parmessar en Soerdjan zijn niet nieuw in het kabinet Bouterse. Eerder was Parmessar minister van Openbare Werken (OW), terwijl Soerdjan tot voor kort nog voor LVV verantwoordelijk was. Voor zijn laatste functie als directeur Luchthavenbeheer, was Chotkan directeur Bouwkundige Werken op het ministerie van OW.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: