Linus Diko wordt directeur Grassalco

Linus Diko
Linus Diko
Linus Diko, president-commissaris bij de NV Grassalco, wordt de nieuwe president-directeur bij het staatsmijnbouwbedrijf. Dit maakte president Desi Bouterse gisteren bekend op een persconferentie. Diko, oud-minister van Regionale Ontwikkeling, volgt Sergio Akiemboto op die nu minister is geworden van Natuurlijke Hulpbronnen. Diko is gepromoveerd geoloog en heeft jarenlange ervaring in de mijnbouwsector. Onder meer heeft hij gewerkt aan het Merian Gold Project van Surgold. Akiemboto was sinds 29 september 2011 de president-directeur van NV Grassalco. Het bedrijf heeft gedurende deze periode verschillende successen geboekt. Dat is ook één van de redenen waarom hij gevraagd werd minister te worden. Diko komt oorspronkelijk uit de partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP). Als ondervoorzitter van de BEP werd hij echter in 2011 geroyeerd nadat hij op solotoer ging als minister. Hij richtte toen zijn eigen partij BP 2011 op.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: