Arbeid sluit training succesvol af

Ministerie van Arbeid 100 ste certificaatHet ministerie van Arbeid sloot donderdag een tweedaagse cursus succesvol af. In samenwerking met de Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE), een werkarm van het ministerie, werd de training in softskills afgerond. Na een periode van ongeveer twee jaren minder actief te zijn geweest, reikte de SPWE het honderdste certificaat uit. De SPWE richt zich weer volop op het bevorderen en stimuleren van onder meer het klein ondernemerschap. Dit zal uiteindelijk moeten resulteren in werkgelegenheid. Cursisten werden getraind in ‘Communicatie en Leiderschap’ en ‘Verandermanagement en Ethiek’. Tot december staat deze training gepland.
Trainer Rishma Kuldipsingh zegt aan Dagblad Suriname dat de skills die worden bijgebracht tijdens de training door de cursisten zowel in hun bestaande werkrelatie, maar ook in hun persoonlijk leven kunnen worden toegepast. Dit herhaalde zij bij de overhandiging van een certificaat aan een cursist, die zij meegaf dat de opgedane skills nu ook in het eigen bedrijf kunnen worden toegepast.
Sandra Woon was de cursist die het honderdste certificaat in ontvangst mocht nemen. Etienne Etman, directeur van de SPWE, kijkt tevreden terug op het succesvolle verloop van deze trainingen. Voor de directeur is het belangrijk dat de samenleving weet dat deze trainingen voor iedereen beschikbaar zijn.
RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: