Akiemboto betuigt spijt van klappen huidige vrouw

Akiemboto betuigt spijt van klappen huidige vrouw‘Deze jongeman heeft zijn rol als rolmodel naar de jeugd weer inhoud gegeven’

Sergio Akiemboto, de nieuwe minister van Natuurlijke Hulpbronnen, heeft spijt van een handeling die hij tien jaar geleden heeft gepleegd. Toen had hij in een boze bui zijn huidige vrouw geklapt. Kort voor zijn beëdiging gisteren besloot de nieuwbakken NH-minister om de waarheid te vertellen, nadat tijdens het antecedentenonderzoek naar zijn ministerschap, deze zaak weer boven water kwam. “Tien jaar terug, vanaf dat moment begon het te knagen. Ik wilde zelf een stap terug doen om die gebeurtenis. Maar ik ben opgestaan en God heeft iemand gebruikt om mij moed in te spreken en toe te wijden om deze job toch te aanvaarden. Eén fout die ik heb gemaakt, zal mij niet weerhouden om deze grote taak op mij te nemen”, benadrukte Akiemboto. Na de mishandeling van de vrouw werd er aangifte tegen hem bij de politie gedaan. Volgens de bewindsman is hij verhoord en heengezonden zonder voorgeleid te worden. “Er is een dossier opgemaakt en dat is boven water gekomen. Ik wil Suriname en u dat besparen. We zijn tien jaren verder gegaan, hebben elkaar vergeven en we zijn in het huwelijk gestapt”, aldus Akiemboto, die vergiffenis aan het volk heeft gevraagd. Hij zei dat het belangrijk is dat eerlijkheid en transparantie prevaleren, ‘wil je als leider het Surinaams volk dienen’.
Ook president Desi Bouterse benadrukte dat Akiemboto in feite al besloten had om de aangeboden functie op NH niet te aanvaarden. “Ik dank zijn geestelijke leiders, maar ik dank hem in het bijzonder, op welke voorbeeldige wijze deze jongeman is omgesprongen met een vraagstuk in zijn leven en heel open en eerlijk voor u, land en volk, maar meer nog voor God beleden heeft in alle openheid over wat er gebeurd is tien jaar geleden. Ik ben bijzonder blij dat deze jongeman zijn rol als rolmodel naar de jeugd weer inhoud heeft gegeven”, aldus de president.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: