6 Chinese trawlers waarschijnlijk op de vlucht

Fu Yuan Yu schepen en hun track recordFu Yuan Yu schepen en hun trackrecord

In 2016 maakte het vlaggenschip van Sea Shepherd, de Steve Irwin, jacht op zes schepen. De positie van deze schepen werd doorgegeven aan de Chinese autoriteiten met het doel de schepen te onderzoeken en vast te zetten. Het ging om de Fu Yuan Yu. Op dit moment dobberen ook zes schepen met dezelfde naam in Surinaamse territoriale wateren. Campagneleider van Operatie Driftnet en captain van de Steve Irwin, Siddharth Chakravarty, zei toen: “De Chinese autoriteiten hebben zich sterk ingezet voor de bestrijding van illegale visserij door de zes Chinese geregistreerde Fu Yuan Yu-schepen terug te roepen nadat Sea Shepherd een eerste rapport had ingediend over hun illegale activiteiten in januari 2016. Het is nu tijd voor het Bureau van Visserij van de Volksrepubliek China om de drijvende schepen te bestrijden en de overtreders te straffen. De schepen zijn geregistreerd in China, bevinden zich in de Chinese wateren en China heeft volledige autoriteit over hen. Met al het bewijsmateriaal, dat bij de autoriteiten is ingediend, ben ik ervan overtuigd dat het schip schuldig bevonden zal worden zoals het is aangeklaagd”.
Ook de data-analist Bjorn Bergman deed onderzoek naar deze schepen en zei na vier gedegen rapporten het volgende. “Ik zit in een klein kantoor aan huis in Vancouver en gebruik verschillende bronnen. Ik ben in staat om de logische verbanden uit de vier rapporten op te maken na het dagelijks bestuderen van de illegale visactiviteiten. Wanneer ik de informatie uit alle vier de rapporten van Sea Shepherd en Skytruth met elkaar vergelijk, kan ik concluderen dat alle zes Chinese vaartuigen waarschijnlijk betrokken waren bij illegale visserij met drijfnetten, die blauwvintonijn vingen, haaien en zeezoogdieren zonder onderscheid doodden met behulp van verboden visserijmethoden. Na detectie door Sea Shepherd zijn de schepen waarschijnlijk uit de zuidelijke regio van de Indische Oceaan gevlucht en zijn ze naar het noorden vertrokken”, aldus Bergman.
Ondertussen zijn deze schepen nergens meer in dat gebied te vinden. Er zijn nu wel precies zes schepen, met dezelfde naam, in Surinaams vaarwater. Ondanks alle protesten blijven deze schepen hier dobberen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: