Rachied Doekhie: ‘Waidoe baadt in toilet en poept in badkamer. Hij kent het verschil niet meer’

Frontfoto1Een verkiesbare plaats op de DNA-kandidatenlijst van de NDP in Nickerie en het verbod om partijtopper Rachied Doekhie weer te kandideren in 2020. Dat zijn twee van de harde eisen die assembleelid William Waidoe gesteld heeft om toe te treden tot de Nationale Democratische Partij (NDP). Tegenover Dagblad Suriname steekt Doekhie zijn mening niet onder stoelen of banken. “Zulke stomme en domme eisen. Wie is Waidoe om deze eisen te stellen? Er komen dagelijks mensen naar de NDP en een ieder is welkom, maar je komt geen eisen stellen. Het is net als wanneer je met een dame wilt trouwen, maar ze eist dat je haar eerst een diamanten ring van 2 miljoen euro, een Lamborghini en een huis in Monaco moet geven. Mijn partij is geen doti hipie. We gaan erg laag gevallen zijn wanneer wij dit soort dingen accepteren”, zegt de NDP-topper aan Dagblad Suriname. Vooral de uitspraak van Waidoe dat hij ‘nooit gezegd heeft dat hij de Pertjajah Luhur heeft verlaten’, doet Doekhie de wenkbrauwen verder fronsen. “Die man heeft al een tijdje een groot decorumprobleem. Ik ben bang dat wanneer Waidoe naar het toilet gaat, hij gaat baden en als hij naar de badkamer gaat, gaat hij daar poepen. Hij kent het verschil niet meer”, benadrukt Doekhie. De politicus vraagt zich af waarmee bepaalde mensen binnen het bestuur van de NDP bezig zijn geweest om zo iemand aan te trekken. Zo lang hij nog actief is, zal hij dit soort ‘grappenmakerij’ blijven tegenwerken. “Dan zeg ik: ‘hari a dan!’”, aldus Doekhie.
‘Ik wil Somohardjo niet tot de martelaar maken’
“Als de leiding en het bestuur van mijn partij dat willen, mogen ze. Maar ik wil Somohardjo niet tot de martelaar maken”, benadrukt Doekhie. De manier van showopvoering van Waidoe afgelopen maandag in De Nationale Assemblee, waar hij naast Somohardjo en Ingrid Bink stond en verklaarde de NDP en de regering te willen ondersteunen, keurt Doekhie af, omdat dit juist in het voordeel van de PL-leider heeft gewerkt. “Somohardjo kwam naar Nickerie en hij heeft volle bak gehaald. Hij heeft de mensen overtuigd dat ondanks zoveel vertrouwen in Waidoe, hij zoiets heeft gedaan in de heilige maand Ramadan. In die sympathiepoging heeft hij alle Javaanse kiezers weer achter zich. Met moeite had ik 1.500 van deze kiezers weggehaald van hem”, aldus Doekhie.
‘Waarom moet Doekhie uit de partij?’
Doekhie vraagt zich af welke bedoelingen Waidoe heeft door te eisen dat hij (Doekhie) niet meer gekandideerd wordt in 2020 en ook nog geen deel meer mag zijn van de NDP in Nickerie. “Waarom zo een eis? Iemand die nauwelijks 10 jaar in de politiek zit en al 4 partijen heeft doorlopen, mag niet over mij praten. Hij mag niet eens mijn naam noemen en een bocht nemen wanneer hij mij ziet aanlopen”, aldus de politicus. Doekhie zei in 2015 dat Waidoe moet vertellen wat hij samen met ene Carlo heeft gedaan te Wageningen. Volgens hem hebben ze alle ondergrondse kabels gestolen. ‘Dat ijsjesgeld van zijn moeder schijnt niet genoeg te zijn’, benadrukte Doekhie.
Somohardjo behoudt Javaans blok
Waidoe is in januari 2014, een jaar voor de verkiezingen van 2015, overgestapt naar de PL. “Ik, Mohamed Rachied Doekhie, zeg dat Waidoe niet in staat is om 100 mensen achter zich te krijgen. De cijfers liggen daar. Toen hij in Mega Combinatieverband bij de KTPI was, heeft hij dag en nacht met Refano Wongsoredjo gewerkt. Met al deze inzet hebben zij maar 910 stemmen gehaald. Hoeveel hieruit is de kracht van Waidoe? PL heeft in 2010 hetzelfde totaal aantal stemmen gehaald met Soetimin Marsidih en de rest van de kandidaten van de Volksalliantie in Nickerie. In 2015 heeft hij die 3.000 plus stemmen ook nog behouden met zijn enige kandidaat, Waidoe”, aldus Doekhie.
Toekomst Waidoe binnen PL was onzeker
Het is voor Doekhie duidelijk dat Waidoe alleen maar uit is op persoonlijk gewin, omdat zijn toekomstige positie binnen de Pertjajah Luhur (PL) onzeker was. “En dat kan niet. Let wel, als Somo je niet meer wilt hebben, dan vraag ik mij af wie je dan bent om eisen te stellen. Wanneer je naar de NDP komt, kom met open hart. Kom de ideologie van de partij ondersteunen. Wanneer je binnen de NDP bloeit, groeit en uiteindelijk opgemerkt wordt, dan kan je een dag zelfs de hoogste plaats krijgen. Misschien zelfs de voorzitter van de partij worden of president van het land. Men moet de feiten niet verdraaien door te stellen dat ik die man niet wil. Iedereen wil ik. Ronald Hooghart en ik waren ‘faya nanga kroiti’, maar ik heb hem omhelsd en naar binnen gebracht. Hooghart heeft nooit eisen gesteld. Sharmila Mansaram is gekomen en ze heeft nooit eisen gesteld. Nu werkt ze hard voor de partij. Kijk ook naar de vele anderen als Patrick Kensenhuis. Frankenstein tot Baba Sjorie, een ieder mag komen”, aldus Doekhie.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: