Ministerie van Arbeid timmert aan de weg via softskills trainingen

1Ministerie van Arbeid timmert aan de weg via softskills trainingenHet ministerie van Arbeid gaf woensdag in samenwerking met de Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE), een werkarm van het ministerie, het startsein voor softskills-trainingen van het ministerie van Arbeid. De stichting, die gedurende ongeveer twee jaren minder actief was is in de gemeenschap, zegt met deze trainingen terug te zijn van weggeweest. De SPWE richt zich weer volop op het bevorderen en stimuleren van onder meer het klein ondernemerschap. Dit zal uiteindelijk moeten resulteren in meer werkgelegenheid. Deze trainingen zijn ook bedoeld om de employability (inzetbaarheid) van werkenden en toekomstige werkenden te verhogen. De tweedaagse training bestaat uit de modules: ‘Communicatie en Leiderschap’ en ‘Verandermanagement en Ethiek’ en is vanaf deze maand tot december dit jaar gepland.
In vergelijking met voorheen zal de stichting nu meer naar de doelgroep toe gaan. Zij zullen meerdere gebieden bezoeken waar zij potentiele ondernemers kunnen tegenkomen en waar nodig deze begeleiden. Hiernaast zal de stichting basistrainingen verzorgen, kosteloos of tegen een laag tarief.
Etienne Etman, directeur van de SPWE, geeft aan dat via deze trainingen de samenleving erop wordt gewezen dat de dienst weer voor iedereen beschikbaar is. Op maat gesneden trainingen zijn mogelijk voor het bedrijfsleven. De directeur geeft aan te verwachten dat zijn organisatie door deze trainingen weer zichtbaar is in de samenleving, in zowel stad als district. De trainingen worden afgerond middels het uitreiken van een certificaat.
Naomi Friperson, vervanger van de onderdirecteur Arbeidsmarkt, zei in haar toespraak dat de trainingsmodules zijn geïnitieerd door de SPWE in samenwerking met de Business Support Unit van het ministerie van Arbeid. Friperson gaf ook aan dat het ministerie als een van zijn taken de her-, om- en bijscholing van de beroepsbevolking onder zijn hoede heeft. Het ministerie werkt via zijn werkarmen aan de verbetering van de arbeidspositie van de beroepsbevolking. Trainer Rishma Kuldipsingh zegt aan Dagblad Suriname dat de cursisten de skills die worden bijgebracht tijdens de training zowel in hun bestaande werkrelatie als ook in hun persoonlijk leven kunnen toepassen.
RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: